VEM ÄR JAG? MA/NO lärare kontra TV branschen?

Vem är jag….

bättre fotoCecilia 8  219771_10151094387564039_1581086817_o

Ja, jag är en blond, intelligent (om jag får säga det själv hehe)  halvtokig, pratglad blondin som är en blandning av Stockholmska och Skåning….

Är utbildad Ma/NO idrotts lärare och har jobbat som detta i över 12 år,  både i Stockholm, Skåne och i många olika sociala områden samt även i England. Undervisat i åldrarna 9-16 år.

Men jag var även med på TV3 i programmet Ensam Mamma söker 2012 samt Trinny & Susannah stylar kändisar 2013…

Och när jag hamnade i den världen, insåg jag att den kändes genast som ”hemma” för mig. TV/media världen är egentligen mycket lik ”skolans” värld, då det handlar mycket om att kunna driva igenom olika projekt, vara flexibel, kunna möta alla olika sorters personligheter och man får även uppleva många spännande möten med alla dessa kreativa, sociala,  drivande och mer eller mindre speciella personligheter. :-) Så jag trivs i den världen oerhört bra.

Jag träffade även ”min kärlek” Janne i programmet Ensam mamma söker och vi var sen ett par i ca 2 års tid.  Men av olika skäl valde vi sen att gå olika vägar hösten 2014. Dock finns Janne idag kvar i Svedala  – där jag bor  :-) då han har fått en bra karriär inom brandkåren här och han är numera en av Svedalas fyra brandmästare idag.

Vi är vänner och det känns mkt skönt att det kan vara så. :-)

Jag har en hel del livserfarenhet som jag bär med mig idag.

Har blivit misshandlad – både psykiskt och fysiskt. Har därmed fått en stor erfarenhet av ”vad” misshandel innebär, vad som behövs för att kunna bygga upp sitt liv igen, och jag har även fått en god inblick i ”vad” som behöver förbättras avsevärt i det sociala systemet idag.

Har även en whiplashskada som har gjort att jag även fått ”gå igenom” sjukvårdssystemets alla brister…

Allt detta har gjort att jag även är politiskt aktiv idag i ett försök att kunna förändra saker till det bättre…

Andra saker som jag brinner för är kvinnors hälsa, och detta har jag nu fått chansen att engagera mig i 1,6 miljonersklubben. B la få vara med att arrangera Women in red galan i Malmö.

1,6 MILJONERSklubben

Försöker på alla sätt jag kan använda mig av mitt ”lilla” kändisskap på ett positivt sätt, b la var vi mammor ”Ensam mamma söker” med i Musikhjälpens auktion till förmån för HIV.

Har även skrivit en bok…eller 10 stycken som är planeringen..;-). Men sen är jag som så – att jag vill få till en riktigt ”bra” bok innan jag släpper den. Men planen är att inom något år kunna släppa ut den på marknaden…..har även en medförfattare som hjälper mig med själva skrivandet – då min whiplash gör att jag inte kan göra allt jag vill. Men allt går att lösa med lite uppfinningsrikedom…;-)

Jag är även mycket intresserad av kommunikation, självutveckling och att kunna vända negativt till positivt….(psykologi)

Idag brukar jag säga att ”misshandeln var det bästa som kunde hända mig…” 😉

Detta låter kanske konstigt – men allt detta ”hemska” fick mig att lära mig oerhört mycket om mig själv, om misshandel och även om beteende, vilket har gjort att jag idag har både mycket mer kunskap, en större självinsikt, samt en större självutveckling.

Så ser livet mycket positivt idag!  

Fick även min whiplashskada i en bilolycka 2010   – men jag trotsade smärtan…så länge det gick. 😉 Hösten 2012 så slutade vä arm fungera och jag blev då sjukskriven.

Efter en ”felaktig” röntgenbild – av en svart prick på hjärnstammen som förvirrade hela läkarkåren inklusive mig själv och mitt eget mående – så gick jag i nästan 8 månader med beskedet ”det kan vara en tumör, eller MS, eller Alzheimers…” hängandes över mig….

Kan säga att ett sådant besked kan nog ”knäcka” även den starkaste personen….jag mådde mkt dåligt men hade ändå med mig från åren med misshandel att allt går att bearbeta, så i december 2013 togs bilden om – och det visade sig då var ”bara” en vanlig whiplash!

Har sedan dess slussats runt inom sjukvården och hösten 2014 ”gav de upp mig” dvs sa ”vi kan inte göra mer. Du får bli sjukpensionär…!

Nej!!! sa jag och vägrade ge upp!

:-)

Jag ville prova en mer aktiv träning hos en mkt bra sjukgymnast i 3-4 månader. Och nu  – med den träningen  – samt en BOTOX behandling i nacken av neurologen, så fungerar jag bättre och bättre!

Så det går åt rätt håll!

Skam den som ger sig…

Har alldeles för mkt energi och idéer i mitt huvud för att ”bli pensionär”….hehe

Just nu arbetstränar jag…;-) med ideell verksamhet….men målet är att kunna arbeta igen under våren 2015.

Så framtiden ser ljus ut…:-)

Livet går nu verkligen uppåt igen efter 2013 års bakslag!

Ge aldrig upp! Efter mörker kommer solsken….och det vill vi alla…

Kram

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MITT LIV LÄR MIG HELA TIDEN…