#metoo Handlar väl inte om att MÄN ska börja FÖRSVARA sig, eller FÖRKLARA sig…? Utan isf erkänna och det handlar om utsatthet!

Ibland blir jag bara så förbannad….

När Hashtaggen #metoo skapades handlade det om sexövergrepp av en man mot en kvinna….

MEN vad händer?

Jo, när nu fruktansvärt många kvinnor ”erkänner” hur de känt sig utsatta av män, inte bara enstaka tillfällen – UTAN det handlar ju om….

….hur man som kvinna ALLTID tittar sig över axeln när man går hem en kväll ensam  – dvs man känner RÄDSLA över att en MAN kommer kanske hoppa fram och våldta mig?

I värsta fall kanske mannen mördar mig, om sexakten skulle spåra ut – så om det händer kanske jag inte ens väljer att göra motstånd – då jag vill hellre överleva…

Och ännu värre blir dessa tankarna om man möter en hel grupp av män samtidigt….

__________________________________________________________________

Tänker en man så?

________________________________________________________________________

#metoo

…..handlar för mig om hur man som kvinna ALLT SOM OFTAST (ibland dagligen genom hela livet) – känner rädsla att utsättas av en man! Sexuellt, kränkande, misshandel etc

_____________________________________________________________________

Känner NI män så? Rädsla för oss kvinnor? 

___________________________________________________________________

De män, som har en makthavande position,  där kvinnas framtida karriär kan avgöras helt beroende på om hon STÄLLER UPP på någon form invit av sex för ”tjänsten”, eller ”vågar” säga ifrån när chefen drar sexskämt, eller daskar till en kvinna i rumpan med orden ”eller vad säger du lilla stumpan” – bara för att det är ”kul” ??

Tänk er motsatsen! Kan ni se en kvinnlig chef gå runt och daska till männen på jobbet i rumpan med orden ”Vad säger du lilla stumpen…?”

😉

_________________________________________________________________________

SÅ jag undrar om NI män även känner så när ni kallas in till en kvinnlig chef för att diskutera er ”Framtid” inom företaget…?

Känner ni oro att ”personen” mitt emot kanske förväntar sig ngt av dig, mer än din arbetsinsats och kunskap?

________________________________________________________________________

Eller när en skivbolagsdirektör smeker sina händer på dig i turné bussen för att – ”du vill väl komma någonstans i musikbranschen”

Eller….som när jag jobbade på Jägersro Travbana – det är en mkt mansdominerad bransch där MÅNGA Jägersro fester ballade ur och den ena ”gifta” travkusken efter den andra försvann iväg med unga stalltjejer….

Eller ”sexsnacket” i stallet, om ”hur man dragit över den ena och den andra tjejen” – en del travkuskar värre än andra! 

Ibland var det så illa att man fick ”täcka” upp för denna otrohet som pågick i travets värld….

….eller när man som tjej duschar på gympan efter, så duschar de flesta tjejer (i skolan i alla fall) men KLÄDER PÅ – för att det finns en rädsla att ”Killarna” kommer ta varje tillfälle och rusa in i omklädningsrummet, om de kan!

I allra värsta fall lyckas de även FILMA – och sprida på sociala nätet….

Även om skolan tar tag i det – anmäler etc så är ju skadan redan skedd!

Alla sådana händelser  påverkar ju den utsatta HELA LIVET!

…eller om man som kvinna i en relation säger att ”just nu vill jag inte ha sex” – kan vara att hon säger så av OLIKA skäl….

Då känner kvinnan kanske ibland rädsla att ”OM” jag inte låter honom ”Komma till när HAN vill” – så kommer han kanske lämna mig, alt. vara otrogen?

…i alla fall i min värld har de otrogna män jag stött på som försökt ”ragga på mig” via nätet, eller ute – OFTA varit de killar som vill vara otrogna av just detta skäl – och de har då haft det som ”URSÄKT” – Min tjej ville inte ha sex med mig….så TILLSLUT hade jag inget val mer än att vara otrogen för att få ha sex? Alternativt ”köpa” sex…

Tillägg: OM jag vet att killen jag möter har en relation, hur dålig den än må vara, har jag ALLTID backat! Och sagt till killen att ”reda” ut detta problem med sin partner istället för att vara otrogen med mig…

Eller som i min skoltid…..så sprang killarna efter oss tjejer, knuffade upp oss mot väggen för att kunna ta på våra bröst….

Gjorde vi det med killarna? Kanske för att ge igen, men tror aldrig jag skulle komma på tanken att grabba en kille mellan bena bara för att ”få känna”,,,,

Men som alltid när en kvinna tar upp ett viktigt område!

Så hamnar vi i….

Men vi män kan ju också bli utsatta….!

Eller så erkänner männen vad de gjort – och då blir de automatiskt ”duktiga” som tar sitt ansvar, lite som en bild på en pappa som hämtar på dagis blir glorifierad medan mamman som hämtar alla andra dagar ser det som sin ”uppgift” som mamma att man hämtar på dagis….

MEN det som är konstigt är hur FOKUS på det vi pratar om –  flyttas återigen bort från kvinnornas utsatthet och istället landar det på männens sårbarhet….

Istället för att bara ta det för vad det är!

_________________________________________________________________________

En förändring i beteende är en lång evolutionsutveckling, som vi alla kan ändra här och nu idag! 

Men det startar med oss själva!

Det startar med DIG!

_________________________________________________________________________

Jag vill inte ha massor av kommentarer under min #metoo tagg som handlar om ”du kan inte döma alla oss män” eller ”jag som man har också blivit drabbad”….för det handlar INTE om det!

Det handlar om att våga ”se” hur många det egentligen är som KÄNNER sig utsatta….

Ha en underbar dag! Kramar C.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *