#metoo Handlar väl inte om att MÄN ska börja FÖRSVARA sig, eller FÖRKLARA sig…? Utan isf erkänna och det handlar om utsatthet!

Ibland blir jag bara så förbannad….

När Hashtaggen #metoo skapades handlade det om sexövergrepp av en man mot en kvinna….

MEN vad händer?

Jo, när nu fruktansvärt många kvinnor ”erkänner” hur de känt sig utsatta av män, inte bara enstaka tillfällen – UTAN det handlar ju om….

….hur man som kvinna ALLTID tittar sig över axeln när man går hem en kväll ensam  – dvs man känner RÄDSLA över att en MAN kommer kanske hoppa fram och våldta mig?

I värsta fall kanske mannen mördar mig, om sexakten skulle spåra ut – så om det händer kanske jag inte ens väljer att göra motstånd – då jag vill hellre överleva…

Och ännu värre blir dessa tankarna om man möter en hel grupp av män samtidigt….

__________________________________________________________________

Tänker en man så?

________________________________________________________________________

#metoo

…..handlar för mig om hur man som kvinna ALLT SOM OFTAST (ibland dagligen genom hela livet) – känner rädsla att utsättas av en man! Sexuellt, kränkande, misshandel etc

_____________________________________________________________________

Känner NI män så? Rädsla för oss kvinnor? 

___________________________________________________________________

De män, som har en makthavande position,  där kvinnas framtida karriär kan avgöras helt beroende på om hon STÄLLER UPP på någon form invit av sex för ”tjänsten”, eller ”vågar” säga ifrån när chefen drar sexskämt, eller daskar till en kvinna i rumpan med orden ”eller vad säger du lilla stumpan” – bara för att det är ”kul” ??

Tänk er motsatsen! Kan ni se en kvinnlig chef gå runt och daska till männen på jobbet i rumpan med orden ”Vad säger du lilla stumpen…?”

😉

_________________________________________________________________________

SÅ jag undrar om NI män även känner så när ni kallas in till en kvinnlig chef för att diskutera er ”Framtid” inom företaget…?

Känner ni oro att ”personen” mitt emot kanske förväntar sig ngt av dig, mer än din arbetsinsats och kunskap?

________________________________________________________________________

Eller när en skivbolagsdirektör smeker sina händer på dig i turné bussen för att – ”du vill väl komma någonstans i musikbranschen”

Eller….som när jag jobbade på Jägersro Travbana – det är en mkt mansdominerad bransch där MÅNGA Jägersro fester ballade ur och den ena ”gifta” travkusken efter den andra försvann iväg med unga stalltjejer….

Eller ”sexsnacket” i stallet, om ”hur man dragit över den ena och den andra tjejen” – en del travkuskar värre än andra! 

Ibland var det så illa att man fick ”täcka” upp för denna otrohet som pågick i travets värld….

….eller när man som tjej duschar på gympan efter, så duschar de flesta tjejer (i skolan i alla fall) men KLÄDER PÅ – för att det finns en rädsla att ”Killarna” kommer ta varje tillfälle och rusa in i omklädningsrummet, om de kan!

I allra värsta fall lyckas de även FILMA – och sprida på sociala nätet….

Även om skolan tar tag i det – anmäler etc så är ju skadan redan skedd!

Alla sådana händelser  påverkar ju den utsatta HELA LIVET!

…eller om man som kvinna i en relation säger att ”just nu vill jag inte ha sex” – kan vara att hon säger så av OLIKA skäl….

Då känner kvinnan kanske ibland rädsla att ”OM” jag inte låter honom ”Komma till när HAN vill” – så kommer han kanske lämna mig, alt. vara otrogen?

…i alla fall i min värld har de otrogna män jag stött på som försökt ”ragga på mig” via nätet, eller ute – OFTA varit de killar som vill vara otrogna av just detta skäl – och de har då haft det som ”URSÄKT” – Min tjej ville inte ha sex med mig….så TILLSLUT hade jag inget val mer än att vara otrogen för att få ha sex? Alternativt ”köpa” sex…

Tillägg: OM jag vet att killen jag möter har en relation, hur dålig den än må vara, har jag ALLTID backat! Och sagt till killen att ”reda” ut detta problem med sin partner istället för att vara otrogen med mig…

Eller som i min skoltid…..så sprang killarna efter oss tjejer, knuffade upp oss mot väggen för att kunna ta på våra bröst….

Gjorde vi det med killarna? Kanske för att ge igen, men tror aldrig jag skulle komma på tanken att grabba en kille mellan bena bara för att ”få känna”,,,,

Men som alltid när en kvinna tar upp ett viktigt område!

Så hamnar vi i….

Men vi män kan ju också bli utsatta….!

Eller så erkänner männen vad de gjort – och då blir de automatiskt ”duktiga” som tar sitt ansvar, lite som en bild på en pappa som hämtar på dagis blir glorifierad medan mamman som hämtar alla andra dagar ser det som sin ”uppgift” som mamma att man hämtar på dagis….

MEN det som är konstigt är hur FOKUS på det vi pratar om –  flyttas återigen bort från kvinnornas utsatthet och istället landar det på männens sårbarhet….

Istället för att bara ta det för vad det är!

_________________________________________________________________________

En förändring i beteende är en lång evolutionsutveckling, som vi alla kan ändra här och nu idag! 

Men det startar med oss själva!

Det startar med DIG!

_________________________________________________________________________

Jag vill inte ha massor av kommentarer under min #metoo tagg som handlar om ”du kan inte döma alla oss män” eller ”jag som man har också blivit drabbad”….för det handlar INTE om det!

Det handlar om att våga ”se” hur många det egentligen är som KÄNNER sig utsatta….

Ha en underbar dag! Kramar C.

”Kostens påverkan? Kvinnans orgasm – myt eller möjlighet? Fertilitet – tekniker tänjer gränser? Lust till sex? och artisten PEARL! ;-) Missa inte att boka er – 26 oktober i LUND

Snart är det dags för ett mycket spännande seminarium i 1.6  & 2.6 miljonerklubbens regi…..

Torsdagen 26 oktober i LUND!

Ja, den 26 oktober öppnar vi dörrarna kl 17.30 på Kulturen i Lund för ett seminarium med flera spännande föreläsningar….

Kvinnor o aptit! – Vet vi hur viktig maten är?

Vad kan vi göra på en fertilitetsklinik – teknik tänjer gränser.

När det underbara underlivet sviktar!

Kvinnans orgasm – myt eller möjlighet?

….och kvällen bjuder även på underhållning – den  underbara, fantastiska PEARL JARL uppträder! 

Pearl-Jarl-likastark

Pearl Jarl

Om vi börjar med att presentera PEARL!

Denna underbara kvinna som jag nu har fått möjligheten att lära känna genom 1.6 & 2.6 miljonerklubben, har en lång karriär som professionell artist!

:-)

Pearl är även 2.6 ambassadör för Malmö/Ystad.

Lite om Pearls  bakgrund…

”Hon kallar sin sång och musik för sitt kall och vid 12 års ålder äntrade hon för första gången en offentlig scen. Vid 14 år medverkade hon för första gången i TV och detta följdes snart av många fler. ”Nygammalt”, ”Stjärnskott”, ”Sikta Mot Stjärnorna”, ”Bingolotto” med Leif ”Loket” Olsson och ”Melodifestivalen” för att nämna några. Från att Pearl var 13 år turnérade hon på helgerna och ibland även mitt i veckan med deltidsband samtidigt som hon kämpade på i skolan.

När Pearl fyllt 18 började hon att turnéra på heltid med band och sedan dess har hon jobbat heltid som professionell artist.

Efter framgångsrika CD släpp, fler TV framträdande och många turnéer i ryggen (som mest hade Pearl 165 gig på ett år!) kände Pearl, nu 27 år, att det var dags att ta tag i de erbjudande och möjligheter hon fått tacka nej till under åren i dansband. Pearl fortsatte som frilans artist. Hon började turnéra i Europa för olika eventföretag som flitigt anlitade henne till olika arrangemang, galor, festivaler, VIP event och hon har även uppträtt i Las Vegas och Nashville, USA.”

Så vi är mycket glada över att Pearl kommer bjuda oss alla på sitt artisteri och underbara sång under seminarium kvällen i Lund!

:-)

Vill du veta mer om Pearl – hittar du hennes hemsida HÄR

_________________________________________________________________________

Under kvällen bjuds det även på flera spännande föreläsningar…

________________________________________________________________________

Kvinnans orgasm – myt eller möjlighet?
Maria Appelqvist, doktor i sociologi

”Sex, Money & Leadership

Yes it’s true! There is a connection between sex, money and leadership… and you might suffer in one of these areas, and don’t know how to find your way out. You are stuck in an income plateau and wonder what it will take to bring yourself to the next level. And you feel struggle, pain and lack time doing what you really want.
I’m here to help you re-claim your sexuality and create your breakthrough. ”

Härliga Maria fanns med oss på Woman in red i Malmö, och många stannade till vid hennes monter som skapade nyfikenhet. Och hennes ämne kvinnans sexualitet – kan vi som kvinna få orgasm? Eller ”fejkar” vi bara…

😉

Haha ja, det får ni som dyker upp den 26 oktober kanske lite klarhet i. MARIAS HEMSIDA HITTAR DU HÄR

___________________________________________________________________________

OBS!!

MÄN är även välkomna att anmäla sig både som medlemmar i klubben och på seminariet!

___________________________________________________________________________

Vad kan vi göra på en fertilitetsklinik? Tekniker som tänjer på gränser

Christina Persson, gynekolog,  IVF kliniken Cura Öresund

Det där med att kunna få barn, är tyvärr inte en självklarhet för alla.

Men idag finns det många möjligheter att kunna hjälpa till med att förbättra chanserna att kunna få barn.

Men hur går det egentligen till? Vad kan man göra? 

___________________________________________________________________________

En annan av kvällens föreläsningar handlar om KOST!

__________________________________________________________________________

Vet vi hur viktig maten är?

Ja, det kommer professorn Charlotte Erlanson Albertsson berätta för oss. Hennes vetenskap handlar b la om aptitreglering.

Är kroppen anpassad till att klara svält, snarare än att klara överflöd?”

Vi har starka hungersignaler, starka motiverande krafter för att äta då vi är hungriga, men svaga mättnadssignaler. Vi intresserar oss särskilt för mat innehållande socker och fett. Dessa finns idag i 100 procent ren form, som vi biologiskt inte är vana vid.

Överkonsumtionen beror på två orsaker:
1. Aptisignaleringen ’fungerar’ inte.
2. Belöningsystemet aktiveras.

På hennes hemsida kan du läsa mer om vad Charlotte har forskat om och läsa om de böcker hon har skrivit om ämnet.

___________________________________________________________________________

När det underbara underlivet sviktar!

Ja, vad gör man då…;-)

_________________________________________________________________________

Det kommer roliga och duktiga föreläsaren Helena Cewers, barnmorska och sexolog, berätta för oss.

Jag har själv aldrig lyssnat på hennes föreläsningar innan men har en vän som både hört henne föreläsa och även jobbat med henne, och jag har bara hört gott om hennes förmåga att föreläsa, så det ska bli spännande att få lyssna på henne.

Det där med att ha ”Lust” till sex – vad är det som styr den?

Jag tror nog att även MÄN bör anmäla sig till denna kväll för att lyssna till hennes föreläsning? 😉 

”Med över 40 år som legitimerad barnmorska och auktoriserad klinisk sexolog har Helena Cewers hjälpt otaliga människor att få tillgång till sin sexuella lust. Hon har med oändlig energi turnerat landet runt med sin föreläsning ”Lust att ha lust” som har fått stor uppskattning och berikat mångas liv.  2016 blev Helena belönad med Mångfaldspriset i kategorin kön för sina insatser som barnmorska för utsatta kvinnor i Malmö. I över 40 år har hon välkomnat kvinnor i behov av hjälp och stöd, såväl missbrukande som hemlösa. Även nu efter sin pensionering bjuder hon in ”sina flickor”, eller ”sina töser” som hon också kallar dem, till sin mottagning.

Numera är Helena aktuell i programmet ”Gift vid första ögonkastet” där hon, som sexexpert, hjälper nygifta par att uppnå ett bättre och lyckligare förhållande.”

Vill du läsa mer om Helena – gå in på hennes hemsida HÄR

__________________________________________________________________________

Vill du anmäla dig till eventet klicka HÄR

…..eller gå in på www.1.6miljonerklubben.com och under aktiviteter finner du eventet!

Obs! Begränsat antal platser.

___________________________________________________________________________

Ha en underbar helg! Det kommer vi ha här hemma och solen – ja den hänger alltid på väggen här hemma!

😉

Kramiz

21617527_1534545516568175_6370056809919014245_n (1)

 

 

 

 

BILDER/FILM HÄLSODAGEN – Stort tack till alla medverkande som gjorde denna dag och oväntat bröllopsbesök…

Ja, då var Hälsodagen avklarad och slut!

Personligen kände jag mig själv även helt slut i kroppen efter – därav min fördröjning av blogg från denna dag…

😉

_______________________________________________________________________

Men här kommer lite bilder från Hälsodagen och även ett STORT TACK TILL alla medverkande!

TM – http://transcendental-meditation.se/ var på plats Hälsodagen för att berätta om TM, vad det är och hur det kan hjälpa till att förbättra din hälsa. De skänkte även fina böcker till utlottning.

TM MONTER DRIVKRAFTTM MONTER 2

Thomas Nordlund (till vä på bild), läkare, var en av dagens duktiga föreläsare och Anabele Simones stod med sin kompanjon i montern.

NYTTOLIV hälsocenter Svedala  – https://www.facebook.com/Nyttoliv/-  fanns på plats med sin inspirerande monter och skänkte  fina priser från Maria Åkerberg i klubbens lotteri!

Hasse och Ingrids härliga monter (Hasse på bild) Keramik från Marocko, finns även i deras butik i Svedala.

nyttoliv nyttoliv 1

DETOX 14 – https://www.detox14programmet.com/home-sv/ – fanns på plats med sin fina monter och delade ut prover i goodiebags!

detox 5 detox 6 - kopiadetox 4

ASEA – Cellvatten – RENU 28

Monter, med härliga Anette Modigh (fd kontaktkvinna för Malmö) tillsammans  med Carina Berg Selemba, ASEA återförsäljare

ASEA - kopia  asea 2

STUDIO FRID – Yoga och pilates studion – duktiga  Barbara Lörincz, Yogalärare och utbildare, grundare av barnhem, massageterapeut.

Föreläste om ”Må bättre och förbättra din hälsa med hjälp av yoga!” samt bjöd besökarna på en stående Yoga utomhus och skänkte fint pris i lotteriet.

studio frid 2 studio frid 4 studio frid 5 STUDIO FRID FÖRELÄS

YOGAYESSI – Healing och yoga by miss A- Healing & Yoga by Miss A härliga Jesssica Lindberg var på plats och föreläste om yogaandetaget samt höll i två stående yoga pass utomhus

YOGA UTE 7JESSICA 14 - kopia jessica med team - kopiaYOGA UTE 5

HLR undervisningen blev uppskattad med duktiga Linda Granqvist från Räddningstjänst syd som var på plats och föreläste om Hjärt-lung räddning – något som vi ALLA bör kunna utföra…

HLR INFO HLR BRA BILD HLR BEBIS 2 HLR 5

DRIVKRAFT MALMÖ http://www.drivkraftmalmo.se/

Duktiga elever från drivkraft Malmö var på plats tillsammans med projektledaren Mats Lundberg och verksamhetschefen Jessica Grundström Ahldin.

De berättade om sitt projekt att erbjuda mentorer och läxhjälp till elever. Mats föreläste även om vad Drivkraft står för. Klubben har idag även ett samarbete med Drivkraft då vi arbetar tillsammans för att styrka unga tjejer/kvinnors hälsa och vi arbetar båda för integrering.

MATS LUNDBERGJESSICA

Elever från projektet drivkraft

DRIVKRAFT 6DRIVKRAFT 7 DRIVKRAFT 3

 

___________________________________________________________________

Vill kanske även du bli mentor? Kontakta Mats Lundberg på drivkraft Malmö eller gå in på:

 http://www.drivkraftmalmo.se/engagera-dig/#1472817952659-3d7c7e51-916d

______________________________________________________________________

KLUBBENS MONTER

Härliga Marie Hjelm och Monica Hansson mötte besökarna under dagen, delade ut lotterivinster och tog emot nya medlemskap.

monica monter montrar MARIE 3

MARIE HJELM var även en av dagens duktiga föreläsare, då hon driver sitt egna företag Wellness for good

MARIE BRA BILD FÖRELÄS MÅ BRA MARIE

Härliga CARINA JACOBSSONShen Balans – som berättade om eteriska oljors påverkan på hälsan och i hennes monter fick besökarna ”dofta” sig friska!

carina massage carina CARINA MONTER 4

STORT TACK ÄVEN TILL…

Fantastiska artisten Pearl Jarl (2.6 ambassadör Malmö/ystad)

Tusen tack för din fina insats som Malmö team medlem och stort tack för din fantastiska sång (mkt skönt att jag inte behövde sjunga…) – och tack till din fina insats som dagens konferencier!

Vill ni boka henne som artist, eller bara veta mer om Pearl, hittar du henne här: http://www.pearljarl.com/sv/

pearl jarl PEARL 14 PEARL 12 PEARL 11PEARL 10

Duktiga mångfacetterade bandet PRIME TIME/CLOWNERNA Lattjo, Lajban & luffarjonas, som ställde upp med både teknik och show med clowngympa! :-)

_MG_0984

Vill du boka bandet? – gå in på deras sida och gilla samt kontaktuppgifter: https://www.facebook.com/PrimeTimeBandet/

clown band CLOWN GYMPA 2 CLOWN 2 CLOWN 6

Dagens artister – Pearl Jarl med bandet Prime time!

pearl clown 2

Tack till Malmö operas Hanna Hajslund Hansen som inledde dagen med vacker violinmusik!

FIOL1 FILM OPERA

STORT TACK

Fritz Schibli –  FZ webbfilm – som alltid är lika duktig på att fånga härliga ögonblick på film, för att sen klippa ihop allt till en liten film som den här nedan.

FRITZ WEBBFILM FILM OPERA

______________________________________________________________________

FILM HÄLSODAGEN

https://www.youtube.com/watch?v=_2gdTBsT_Go&feature=youtu.be

_____________________________________________________________________

Behöver ni en duktig filmare – maila Fritz!

_____________________________________________________________________

😉

Stort tack – Rolf Nordquist  (https://www.facebook.com/fotograf.rolfnordquist)

…..och Johan Nordström –   Bad Camera Photography – för alla era fantastiska bilder!

Ni är bäst! :-)

Stort tack även till GALDERMA – som tyvärr fick ställa in med deras medverkande klinik  pga sjukdom, men de sponsrade med fina RESTYLANE produkter i goodiebagen och jättefin vinst i lotteriet från GUCHIAKLINIKEN! 

21558855_1652039731495609_6445008156762432580_n

Ja, och vi tackar väl även vädret som faktiskt blev uppehåll, och solen satt på plats inne i föreläsningssalen…;-)

21617527_1534545516568175_6370056809919014245_n (1) 

Hälsodagens besökare som kom till Pildammsparken, trots det lite mulna vädret…

BRA BILD FÖRANMÄLAN SIV

Trevliga trogna besökare som kommer på 1.6 & 2.6 miljonerklubbens event!

:-)

STAMKUNDER ETTKOMMASEX

Vill du veta mer om klubben, gå in på:

http://www.1.6miljonerklubben.com/

Och NEJ, det handlar inte om att ha miljoner i pengar – utan om miljoner antal kvinnor!

😉

 

21686130_1652033324829583_3254376258556029616_nPUBLIKstudio frid 6STUDIO FRID

Oväntade bröllopsgäster, kom på besök och snabblånade toaletten innan sitt väntade bröllop som skulle ske inom någon timmes tid!

😉

BRÖLLOP BRA

Tack, Restaurang Margaretha paviljongen för att vi fick vara hos er!

Och stort tack till Liz Davidsson – som lär besökare PROVA PÅ MASSAGE!

_______________________________________________________________________

Tack till, Malmö teamet och volontärer – som stod bakom planering och utförande av eventet- utan er inget event.

______________________________________________________________________

Men VEM ingår egentligen i Malmö teamet?

_____________________________________________________________________

Ja, känner att det får nästan bli en hel blogg om detta framöver då det är många starka duktiga kvinnor (och ngn man) som finns med i klubbens event i Malmö/Lund/Ystad som jag gärna vill lyfta fram.

Men lite kort….;-) (eller långt då denna blogg blev VÄLDIGT lång) 

Vi har den fantastiska härliga artisten samt konferencier för dagen:

Vår duktiga Anne Christine Arnebring (till vänster nedan på bild)– 1.6miljonerklubbens ambassadör i Malmö – som även hon driver eget företag/föreläser – Vectis Development AB – fanns med överallt på Hälsodagen där det behövdes, och var även den som tog hand om alla dagens intressanta föreläsare.

Här nedan hälsar Anne Christine och Lillemor alla välkomna!21761716_1651995601500022_5353399727665576643_nteam bralillemofr ac21762762_10154701526575740_8867191848408965950_o

Sen så har vi härliga PT/stuntkvinnan/ASEA återförsäljaren/egna företagaren  Rebecka Barkland –  Becks of Sweden – som höll i planering av hälsodagen, samt lotteri och promenaden för hjärtat!

Och visste ni förresten att Rebecka även b la är stuntkvinna/body double för Saga  i serien BRON som har ny premiär av nästa säsong på nyårsdagen 2018!

😉

Faktum är att det är några till i teamet kring klubbens event Woman in red galan 😉 –  som är med i serien BRON lustigt nog!

SÅ missa inte premiären på serien 1 januari 2018!

😉

Rebecka med ”hjärtat” i handen inför promenaden!

promenad med hjärtat rebecka promenad med hjärtat 2 rebecka 3 rebecka pearl bra bild

 

Nedan syns färgstarka härliga team medlemmen Lillemor Johnsson, (till höger) som b la driver sin egna butik LENA Q i Malmö, men även är engagerad på många andra håll t ex Jazztältet på Malmö Festivalen. :-) Och på Hälsodagen var hon b la ansvarig för lotteri och goodiebag.

Lillemor poserar framför kameran! 21766689_1652032961496286_581161927180782693_n21768313_1652039541495628_6270282977670842063_nlillemor bra 2

Rebecka och Lillemor med lottringar!lotteri rebecka lillemor

Teamets underbara Jonna Wester höll i dagens tipsrunda!

JONNA 4

Även hon är egen företagare, StylingYou, som har allt från personal shopping till hår, make vid t ex bröllop! (Så ni kan gissa vem som brukar fixa till min make/hår när jag själv inte klurar ut det….;-)…)

Här nedan låter hon besökarna gissa antalet ”frön” i en burk som utslagsfråga – inte det allra enklaste!

😉

nötter i burk

Vinnaren av tipsrundan meddelas på scen!JONNA

 

 

”Stort tack till våra sponsorer! 

Margaretha Paviljongen, Studio Frid, FZ Webbfilm, TM, Restylane, NyttoLiv, Hemmets Journal, Kalle Anka, SLS (teknik), Prime Time/Lattjo, Lajban & Luffarjonas, Pearl Jarl, StylingYou, Healing & yoga by miss A, Malmö Opera, Drivkraft Malmö, Wellness – Marie Hjelm, Linda Granqvist, Detox 14, Shen Balans, Radio 4U, ASEA, Restylane, Galderma, Barebells, Sparadiset, Raw food house, Liz Davidsson, Frukthandlaren på Limhamn HEMKÖP SVEDALA och tack till alla inblandade som gjort denna hälsodag möjlig!”

Ja, själv känner jag att jag sprang mest runt efter den här lilla busungen under Hälsodagen, då min fina underbara mamma (som brukar vara barnvakt) tyvärr blev sjuk…

Och jag  vill även ge ett stort tack även till mina andra två tonårsdöttrar som hjälpte till både med goodiebags packning och på själva dagen med programutdelning!

Stolt över att få vara mamma till er!

😉

ALICIA BRAALICIA1