Idag blir det en blogg om en väns dotter – det nya stjärnskottet ALEZZA – lyssna på debutsingeln här! :-)

_mg_7274-edit
Idag får det bli en helt annan blogg…en lite mer rolig än den förra som var ganska allvarlig  – men viktig!
Kan säga att den förra bloggen fick oerhört mycket respons – vilket skrämmer mig att det finns så många kvinnor därute som råkat ut för misshandel av olika former….och ännu mer skrämmande hur många av dessa kvinnor som efter de ”vågar” berätta om det – blir anklagade för att vara ”psykiskt sjuka”….
Så inte nog med att man ska klara av att ta sig ur en destruktiv relation – sen ska ”misshandeln” och kränkningen fortsätta även efter man lämnar…..helt galet…
Den bloggen hittar du här: http://www.ceciliaekeblom.se/?p=2584

Idag blir det i alla fall en lite trevligare och roligare blogg för att jag vill lyfta fram en väns dotter – en cool ung tjej ALEZZA som kämpar hårt för att förverkliga sina drömma och som kämpat sig upp inom musikbranschens tuffa värld – och hårt arbete lönar sig…
😉
Tycker det är viktigt att lyfta fram unga artister som kör sitt eget race, som inte låter sig styras av någon bara för att ”bli kända” – utan de vill verkligen vänta tills de får göra det som de själva tror på.
Det tycker jag är starkt hos människor att våga gå sin egen väg!
Och det har ALEZZA gjort…..
I augusti detta året släppte hon sin debutsingel: ”To the Sky”
Lyssna på den här:
Hennes hemsida hittar du här:
Texten nedan är tagen från Alezzas PR material!

Drömmen om att satsa på en musikkarriär i USA har sedan länge varit framtidsvisionen för skånskan ALEZZA, som föddes Alexandra Bendzovski 1995 Malmö 

2016 den 26 augusti släppte ALEZZA stolt sin debutsingel ”To The Sky” där hon som artist levererar sin egen version av ett banbrytande sound inom urban elektronisk pop med en touch av R&B/Jazz.

Den svenska sångerskan & låtskrivaren är född och uppvuxen i Malmö och sin passion för musik och dans växte i tidig ålder, hon var starkt påverkad genom musiksmaken av sin mor, som introducerade unga ALEZZA till hjärtat av soul och R&B med världens favoriter som Lauryn Hill, Toni Braxton, Jagged Edge och Michael Jackson.

Resan genom musiken har lett ALEZZA från en liten musikstudio i Rosengård som 8-åring till ett treårigt musikprogram på prestigefyllda Heleneholms gymnasium i Malmö, vidare fortsatte hon att studera på det berömda Musicians Institute i Hollywood.

 
Today ALEZZA is living and working in LA on her upcoming releases.
On August 26th she debuts with her first single “To the Sky” that will be released on Spotify

 Följ gärna ALEZZA på:


Det var för tre år sedan ALEZZA bestämde sig för att fullfölja drömmarna om USA och flytta till Los Angeles. Flytten till USA och Los Angeles var vändpunkten för ALEZZA.

Tillsammans med sin syster Klaudia, tillika manager, gjorde dem en fantastisk resa i staden där änglarna inom entertainment är födda.

Det finns ingen tvekan om att ALEZZA är en begåvad och en målmedveten artist, inspirerad av rytmerna från sin uppväxt och inspirationen från LA, där hon genom möten och samarbete med världsartister, producenter och musikskapare, har fått starka influenser.

Inte minst tiden som lärling under 1,5 år på Bob Marleys bolag Toff Gong International.

ALEZZAS debutsingel ”To the Sky” levererar ett alldeles särskilt och unikt sound, där man tydligt hör hennes inspiration från det multikulturella L.A. i kombination med rötterna från Sverige. Hennes ambition och tron på sitt eget sound fick henne att tacka nej till ett musikkontrakt i LA, där de försökte forma henne till något som inte representerade ALEZZA.

Det är tydligt att ALEZZA är driven och tror på sin vision. Hennes go & get it-karaktär ledde henne 2014 till den legendariska scenen House of Blues där hon landade sitt första liveframträdande som sen har resulterat i att hon idag har egna live-shows på flera klubbar i Hollywood.

2016 den 26 augusti släppte ALEZZA stolt sin debutsingel ”To The Sky” där hon som artist levererar sin egen version av ett banbrytande sound inom urban elektronisk pop med en touch av R&B/Jazz.


Så glöm inte  lyssna på “To the Sky”:
Spotify:
Sveriges Radio Intervju: http://t.sr.se/2bSe9Lq  
Visst är den bra!
😉

Ja, det var dagens blogg idag. Helgen här har bestått av kalas för Ida som fyllt 11 år 😉 – stora tjejen!
Och lilltjejen fyller idag 2 månader!
Tänk så fort tiden går!

Ha en fin tisdag!

Kramizar Cecilia

Bästa försvaret för ”män” som misshandlar kvinnor….”hon är psykiskt sjuk!?”

Hade ett lååååångt samtal med en mycket klok kvinna häromdagen – en av många kvinnor jag har mött genom åren som tyvärr har eller har haft ett förflutet med en man som har ett mycket dåligt beteende, ett psykiskt och/eller fysiskt misshandlande beteende…

Men som många andra kvinnor som tyvärr då har  råkat skaffa barn med denna ”fel” personlighet på en man – så kämpar hon dagligen med att hantera detta…

Och hon är ju långt ifrån ensam…

Vi pratade om ”varför” det idag tycks finnas så många av dessa ”dåliga” män därute…vad har dom gemensamt?

Födda på 60-70 talet?

Är det ”curlade män av sin mamma som var hemma och skötte allt” dvs som inte fått ta ansvar i livet? Varken för att ta ansvar för familj/barn/hem – men inte heller har de lärt sig att lösa saker med kommunikation?

Deras pappor på den tiden var ju ”huvudförsörjaren” dvs han var ”viktig” i en familj på det sättet, men idag behöver oftast inte en kvinna ha en man vid sin sida av det skälet..

Utan idag  behöver en kvinna ha en man som kan leva jämlikt med henne,  delar på allt som rör ett familjeliv/ett samboskap…dvs vara en bästa vän att kunna prata med, en bra pappa som tar ansvar utan att mamman ska behöva ”be om hjälp”…etc etc

Så frågan är ”kan” de män som haft en uppväxt på 60-70 talet där det var mer traditionella könsroller klara av att vara ”bra” män i familjerelationer idag med starka kvinnor som ”kan själv”?

Jag tror att de män som kan eller har lärt sig detta, de lever länge i sina relationer, dvs de skiljer sig inte utan de har ”utvecklats” tillsammans med någon…?

Och de har förhoppningsvis ”lärt” sig kommunicera, lösa saker, istället för att ”springa in i en grotta” när det kommer en konflikt som måste lösas, han hade hellre bara velat komma hem till en kvinna vid spisen med ”maten” som de jagat för dagen…?

Är då kanske 80-90-talisterna ”bättre” män? 

😉

Då de flesta män jag hört om behandlar tjejer illa – är inte så unga, eller har det med min egen åldersgrupp att göra dvs man fattar vad det är när man själv är 30-50 år om man drabbas?

Jag vet inte  men jag vet  att hon är som sagt var inte ensam kan jag säga….tyvärr!

För jag vet inte hur många kvinnor jag mött under de senaste åren, framförallt  efter det när jag öppet för några år sen berättade om min egen misshandel som drabbade mig för ca 10-12 år sen i media, som ALLA berättar i stort sett samma historia…..

Så hur kan det vara så att samtliga misshandlade kvinnor jag pratat med har i stort sett samma historia att berätta? Om det enligt mannen som misshandlat – ”aldrig har hänt”…

Hur kan då så många olika kvinnor från olika världar – som oftast inte träffats innan i livet – beskriva samma typ av beteende…?

Dras ”misshandlade” kvinnor till varandra?

😉

Eller, är det så att i 40-50 års ålder har många någon gång i livet drabbats och först då förstod man…?

För alla beskriver liknande upplevelser om hur det dåliga beteendet börjar – ofta efter något år eller kanske när man blir gravid – och där man  bit för bit bryts ned….för att mannen som misshandlar dig har dålig egen självkänsla?

Eller, jag vet inte….kanske kan en av dessa män uttala sig om detta istället? 

😉

Och hur man själv sen försöker ”förstå”, anpassa sig och konstruktivt lösa saker..

Medan den som misshandlar fortsätta  trycka ner, driver dig ”tokig” och beskriver kanske dig som den ”psykiskt sjuka” efter du känslomässigt reagerar på en misshandlares agerande och dåliga beteende…

Och det mest skrämmande är att….

Än så länge har jag inte hört en enda man som har ”erkänt” och bett om ursäkt för sitt beteende – där kvinnan berättat att hon upplevt att hon varit utsatt för misshandel…!

Inte ens om han dömts för sina handlingar…

Hur kan det vara så? 

Är det kanske så att alla dessa kvinnor som misshandlas helt enkelt är ”psykiskt sjuka”…..?

😉

Det tror jag knappast…

:-)

Och även det är en kränkning att kalla en kvinna som berättar hon upplevt misshandel för ”psykiskt sjuk”!

Det är även för mig så fel att använda en sjukdom som ett ”skällsord” dvs ungefär som man kallar någon ”cp skadad” utan att man är det….!

Inte ok….

En annan sak jag har insett är att de kvinnor jag har mött, som berättat om en misshandelsrelation, är alla (för mig) de  ”bra” kvinnorna – dvs inga ”surtanter”….

För det finns ju även kvinnor som beter sig illa…men de är enligt min egen omgivning inte alls lika många….

😉

Utan dessa kvinnor som ”drabbas” är tvärtom mycket kloka….de har förmågan att kunna ge kärlek – men ofta ger de för mycket av sig själva…

De är ofta förstående, empatiska, duktiga på att kommunicera, har en stark vilja att försöka lösa saker och är ofta starka i sin personlighet – många har heller aldrig drabbats innan i livet av misshandel…

De är mycket intresserade av självutveckling….

Och de  har en sund syn på hur en bra relation ska vara…anser jag…

MEN de som har alla dessa ”bra” egenskaper – är tyvärr även oftast känslomänniskor…på gott och ont…

Liksom jag själv är…

För den insikten har jag även fått genom livet, att möter en person som är känslomänniska en person som på olika sätt misshandlar – ja, då styr misshandlaren sen även hela ditt känsloliv…

Och det får man aldrig glömma är faktiskt själva syftet med att misshandla någon (tror jag i alla fall) – det är att ha MAKT och KONTROLL över en annan människas agerande och känsloliv..

 

Detta kan en misshandlare ta på olika sätt…

Genom att psykiskt kränka dig med fula nedsättande ord..

Genom att ”förvirra” dig….personen ”glömmer” att du sagt eller gjort saker som du vet att du har hänt…när du sen påpekar detta förnekar personen det du säger och du vände det kanske mot dig själv och börjar tvivla på dig själv…

En misshandlare vänder ALDRIG saker mot sig själv….utan anklagar alla andra för att bära skulden för allt….

Men misshandel är även att ”frysa” ut dig, att undvika att prata med dig på flera dagar/veckor för att ”straffa” dig för du gått emot, eller för att du ifrågasatt något eller för att ni inte varit överens om något…

Och hur ”länge” du ska frysas ut…ja, det bestämmer den som misshandlar dig. Syftet är säkert att du inte ska ”veta” hur länge han inte tänker prata med dig på…

Och frågar du ”varför” vad du har gjort personen – får du inget svar…..utan möts av tystnad. …eller svar som ”det har jag koll på”…

Allt detta görs för att du ska börja tvivla på dig själv, för att du ska känna att ”nej, det är nog jag som är tokig…”

Kanske har ni barn ihop, och du får där ta allt ansvar tills du är så trött….tills du bönar och ber att få hjälp…

Men det får du inte! Då detta skulle kunna göra dig starkare…och det vill inte en misshandlare…

Du ska hållas svag….då är du ett lättare ”byte”…

Och ju starkare du är när du möter den som har detta beteende  – ja, desto större ”utmaning” för en misshandlare att lyckas styra dina känslor och bryta ner dig…?

Jag vet inte…

Men en god manlig vän sa en gång till mig att ”om du är stark som kvinna krävs det en lika stark man för att klara av det, annars finns risken att du ”trycks” ned av den som har dålig självkänsla…”

Och det har han definitivt rätt i…därför jag i ensam mamma ville ha en ”riktig karl” – för en sådan man kan både visa känslor. uttrycka sig och har förmågan att lösa saker…

Många tror nog att det är tvärtom…

Att visar du inga känslor är du ”stark”, säger du att du inte ”behöver gå och prata med någon för du har inga problem” men då tror jag att du lever troligen i självförnekelse för vi har alla behov ibland av att ”hitta barnet i oss själva” för att kunna förstå oss själva bättre…

För ingen är perfekt – men vi är alla utvecklingsbara!

Det finns heller inget som skrämmer mig mer, än att upptäcka att någon inte kan visa känslor utan håller allt inom sig – för en dag…kan det bara explodera…

Då är det ”bättre” att få ut lite då och då!

😉

En misshandlare försöker även begränsa din omgivning…dvs förminska dina vänner och din släkt…”din mamma är lika knäpp som du” eller  ”din bror är en toffel…”

Och om dina vänner reagerar över att du verkar må dåligt, så försöker en misshandlare på olika sätt få dig att börja ”tvivla” på dina vänner…ofta genom att säga ”de vill dig illa” dvs det är bara ”han” som är den bästa för dig!

Kort sagt; Ju mer du är i hans värld, desto lättare kan han styra över dig…

När misshandlaren sen ”knäckt” dig,…

När du är den som har förändrats i din personlighet..när du känner hur du ”tappar” kontrollen över dina egna känslor som misshandlaren styr…du kanske söker hjälp för du mår dåligt…men först inser du inte att det är beteendet mot dig som orsakat detta…

Då vänds även det mot dig…

Kort sagt: En misshandlare ”driver” dig ”sjuk” med sitt beteende – men även detta får du höra efteråt….eller så visar han eller talar om för andra ”hur sjuk du är”…

SÅ hör du om det ”sjuka exet”- är det troligen just henne du ska prata med, för syftet att säga så är ju att du INTE ska prata med henne…!!

😉

Den som misshandlas…är sen oftast den som går många gånger till psykolog (kanske flera år) för att reda ut sig själv efteråt……medan misshandlaren menar att ”varför ska han/hon gå” det är ju ”fel” på den andra personen…

Eller så hittar en misshandlare något annat ”försvar”, vänder på saker, säger till andra helt andra versioner än den andra har uppgett – allt i syfte att” skydda” sig själv…

För det är just där du ”blir” farlig för den som misshandlar dig….

Det är när känslorna tar slut!

Och det gör dom till slut när man lever i en misshandelsrelation…

När du känner dig stark nog att ”klippa” banden till den person som styrt dig som en marionettdocka….när du vill lämna….

Det är då du blir ”ett hot”….

Det är ju därför man ALLTID ska fundera en extra gång när man möter en person som har ”ett sjukt ex……för detta stämmer nästan aldrig!

Utan det ligger något helt annat bakom detta, något som inte är bra….

Och det är stor skillnad på att ha en ”vanlig” separation där man kanske bråkar lite just vid uppbrottet…

För en person som är såhär har inte kontakt med sina känslor och kan inte visa andra människor några heller, mer än för eget behovs skull….

Psykisk misshandel – som oftast är den jobbigaste att hantera – handlar om att trampa över gränser…

Misshandlaren klampar in i ditt inre och kränker dig.

Han invaderar ditt inre med sina påståenden om dig som är rena lögner. Han anklagar dig för allt, och ser aldrig sin egen roll i något…

Misshandlare förändrar i regel inte sitt nedbrytande beteende såvida de inte inser att de har problem och är villiga att söka professionell hjälp.

Så se på historien…så ser du ett mönster…

Misshandeln tjänar ett syfte i deras värld, nämligen att ha makt och kontroll. Det är drivkraften bakom psykiskt och fysiskt våld i nära relationer.

I en sund relation så söker man närhet, respekt och förståelse, alltså motsatsen….

Dessa två världar möts inte.

Den part som söker kärlek, ömsesidighet och förståelse skadas oundvikligen då motparten ser relationen som en maktkamp…

Eftersom misshandlarens värld och partnerns värld inte är lika så fungerar inte partnerns försök att lösa problemen.

Dina försök att få honom att förstå hur ledsen du blir, förmå honom att prata då han tiger och förklara dig då han blockerar dig gör alla att hans känsla av makt ökar.

Han känner att han tjänar på misshandeln!


 

Är det värt att försöka lösa saker i en relation?

Det kan vara värt att försöka om:

  • Han visar i handling att han vill dig väl
  • Han berikar ditt liv
  • Ni har gemensamma intressen och mål
  • Han gör dig glad
  • Välvilja och generositet karaktäriserar ert förhållande
  • Vill du göra ett försök att bemöta psykisk misshandel så glöm de vanliga sätten att lösa konflikter.
  • Tumregeln är att misshandlaren inte ska känna att han vinner något på sina angrepp….

Kom ihåg – då du börjar sätta gränser så kommer det ganska snart att visa sig om han respekterar dem eller om han fortsätter som förut eller till och med trappar upp misshandeln.

Du måste vara beredd på båda delarna och fundera på hur du vill bemöta detta.

Så här kan du göra…

Vilka är dina gränser? Fundera! Skriv gärna ner dem! Till exempel: ”Från och med nu accepterar jag inte att x skriker åt mig” ”Jag kommer inte längre att acceptera att X kallar mig tjock och lat” ”Jag kommer inte längre att tillåta att X driver med mig ett sårande sätt”

Tala om för din partner vilka saker du inte längre accepterar. Inga förklaringar behövs. Det är dina gränser, punkt slut. Var beredd på motreaktioner.

Om din partner kränkt dig oavsiktligen så kan han backa och visa vilja att ändra sig.

Om han däremot är fientlig och kontrollerande så kommer han sannolikt att gå till motattack.

Det är hotande att du står upp för dig själv eftersom han tappar makt och kontroll över dig.

Han kan börja skrika, försöka skoja bort det du säger, sitta och tiga eller förneka att han någonsin skulle ha behandlat dig så. Han kan testa om du verkligen står fast vid det du har sagt.

Fortsätt stå upp för dig själv om han trampar över dina gränser.

Några tips om att bemöta olika typer av misshandel

Undanhållande, ”the silent treatment” brukar ofta framkalla alla möjliga reaktioner från partnern, allt från gråt, ilska till bönfallande att prata….

Nu ska du tänka om.

Sätt på dig din Mp3 och sitt och sjung eller säg att du blir uttråkad och gå ut. Ignorera hans tysta sätt att skrika ut hur missnöjd han är!

När han säger emot allt du tycker och upplever: Sluta försök förklara dig, Han kommer att säga emot din förklaring också.

Säg bara: Se på mig! Och upprepa sedan det du sagt. Eller säg helt enkelt: ”Sluta!” ”Lägg av”


Som sagt, har haft och har många runt mig som kämpar dagligen för att kunna hantera någon som har ett misshandels beteende, och oftast är det psykiska det jobbigaste då detta lever kvar många år efter relationen avslutades om man nu har band mellan sig som t ex barn…

Att inte socialen, eller samhället, har bättre resurser och stöd till de kvinnor (mestadels kvinnor jag mött som drabbats av män som misshandlar) som behöver det…fattar inte jag!

Även ekonomiskt har ofta mannen mer makt efter en skilsmässa att kunna slåss mot sitt offer i rättegång efter rättegång…dvs misshandeln fortsätter även om hon lämnat.

Det spelar heller ingen roll om mamman gång på gång får vårdnaden och mesta umgänget – för det är bäst för barnet – utan mannen fortsätter slåss…viktigast är att vinna!

Inte att lyssna på vad barnet mår bäst av…

Så OM jag en dag vinner på lotto 😉 kommer detta garanterat vara en sak jag kommer kämpa för att förändra….

Det ska finnas stöd till kvinnor att klara av att hantera dessa ”dåliga” män även efter…

Ja, detta var dagens ”trista” blogg 😉

Men NATURLIGTVIS finns det även många BRA män därute…och när och om man hittat en sådan, försöker man bevara relationen!!

Problemet är väl bara att om man innan i livet drabbats av en dålig relation, finns ju risken att man överanalyserar även den ”bra” mannen….och skrämmer iväg honom!

Så krävs en hel del förståelse för de ”bra” män som träffar en kvinna som råkat illa ut innan i livet……….

😉

Ni som aldrig har drabbats av denna typ av man…kanske inte heller kan förstå…men ni som har detta (och ni är många vet jag idag….)

Kan möjligen känna lite stöd av dagens blogg och kämpa vidare!

Ni är INTE ensamma och ni är INTE galna…;-)

Kramar

imgp2794

 

TUGGUMMIHJÄRNA…..;-) Lilltjejen fick ny badcape…..och en annan rolig present….

Ja, herregud vad man har glömt hur jobbigt det är att sova 2 timmar i sträck…;-) Hjärnan känns som ”tuggummi” och man GLÖMMER ju allt…himla bra att det finns kalendrar och mobiler…..

😉

Och lite magont på det så blir man ganska trött efter snart 7 veckor…ja och sen min whiplashskada som gör sig ordentligt påmind nu när vädret blir kallare…

Men jag ska inte klaga…

.:-)

Det viktigast är ju att alla barn är friska!

:-)

Tusen tack för alla som gratulerat och kommit med fina presenter till Alicia. Nu senast fick hon en mysig badcape…för hon älssskaaaar verkligen att bada 😉 (blir nog en simmerska av denna lila dam…)

20161003_174738-1

Och hon fick även en kanonbra present, små ”nyckelpigor” som man kan sätta på handleden eller babysittern….

20161003_072151-1

Här nedan ”upptäcker” hon dessa för första gången….;-)

20161003_17103220161003_171030-1

Även tjejerna fick varsin present…jättefina bokstäver som de fick måla, Idas nedan, .och deras mamma med fick ett par fina örhängen då mamman är det som gör allt ”jobb”…;-)

20161002_171358

Nu efter 7 veckor börjar en personlighet växa fram….

:-)

Och det är så kul att man redan nu kan ana en riktig liten busunge – som även hennes alla storasystrar är! 😉

Men kanske även en liten ”tänkare”….? 

20161003_082711-1

Och en riktig liten ”glädjespridare”…..

20160921_073528

20160919_160853

😉

…som sprider positiv energi runt sig!

Hennes stora systrar valde ut dagens ”strumpor”….

😉

 

Och visst är de så söta som man bara smälter….

20161003_082701-1

Det där med att omge sig med positiv energi har jag bloggat mycket om, och när det kommer stunder i livet när någon sprider negativ energi och enbart ”tar” energi  – då har livet lärt mig att det är bara jag som kan förändra detta….det har livet lärt mig!

😉

Idag är jag omgiven av positivitet, kärlek och kloka människor – och det är jag mycket glad över!

Om jag sen alltid själv är så klok….;-)

Ja, det vet jag förstås inte….haha

Men på vår vägg här hemma sitter i alla fall ”våra husregler”

😉

Som vi ska försöka följa!

:-)

20161009_085356

Ha en underbar dag och ta hand om er!

Kärlek och kramar till er alla

/Cecilia

imgp2794