Angående artikel i Expressen…..;-) Nättrollskompisar på gång och att kunna påverka…

Hittade en artikel om mig i Expressen…..

http://www.expressen.se/noje/gravid-tv-profilens-radsla-efter-smartan/

😉

Och jag kan väl nämna att jag var ju rädd – innan läkaren sa att allt var ok med bebisen….;-)

Det blir man ju då något händer som man inte varit med om innan…!

Lite som när smärtläkaren sa om min whiplash sommaren 2013: ”Du har en prick på hjärnstammen enligt din MR röntgen – och vi vet inte vad det är…” 😉

Tankarna snurrar efter sådana besked. I fallet om pricken tog det sen 7-8 månader innan det konstaterades att ”det var ingenting – utan ”bara” fel på röntgenbilden…”

Men det är innan man ”vet” som saker är jobbiga….sen får man lära sig acceptera att det är så….

Samma sak med ”menssmärtan” och andra krämpor jag har idag under min graviditet.

Gravid Ischias/foglossning – så hjälper akupunktur till att lindra den, men självklart blir den inte mindre ju längre och tyngre jag blir….men nu är den ”bara” 12 veckor kvar! 😉

Och de ökar ju om jag ”gör” saker.

Likaså de ”kraftiga” mens smärtorna jag har haft sista 14 dagarna” som jag inte alls hade med första barnen (möjligen veckorna innan de föddes men inte flera månader innan)  – MEN läkaren konstaterade att det är absolut ”ingen fara för barnet”!

Så det handlar ju bara om att jag måste hantera smärtan, undvika göra saker som förvärrar smärtan – och om den nu kan bero på ”Myom” eller på annat vet jag ju inte….men jag hoppas på att den går över efter bebis kommer ut!

Och det där med att ”acceptera saker” – är något som livet har lärt mig….;-)

Det jag inte kan påverka i stunden är inte mycket mening att lägga energi på.

Jag har lärt mig att jag kan aldrig förändra andra människor…

Jag kan inte påverka andra människors handlingar – hur ologiska och dumma jag än tycker att de är….utan varje människa får ta ansvaret för det de orsakar andra människor.

Om någon upplever att jag sårar någon eller gör någon illa mentalt som fysiskt på något sätt – så är det faktiskt inte jag som avgör om jag har gjort detta eller inte!

Utan det är mottagaren som kan påpeka att jag ”betett mig” på ett sätt som gjort en annan människa illa….

Sen om den handlingen är medveten eller inte – det spelar faktiskt ingen roll. Utan det som spelar roll är hur personen beter sig ”efter” att någon påpekar att deras handlingar gör någon illa.

Som t ex mitt nättroll….om jag gång på gång påtalar att ”handlingarna” den personen utför psykiskt skadar mig – om då personen fortsätter bete sig så – ja, då finns ju uppenbarligen syftet att ”vilja skada” mig….göra mig illa – och då blir det en totalt medveten handling!

Har nämligen märkt av en ökning sista månaden på konstiga vänförfrågningar igen….innan har det har varit lugnt ett tag sedan de falska instagram konton som fanns – men nu  har det ökat igen….

Och det vore väl ”konstigt” om en dag – plötsligt – så skulle alla skumma Fb och insta profiler i samråd med varandra börja adda mig under samma perioder hela tiden…?

😉

Troligen ”passar” man kanske på nu när jag skrev om att jag hade det jobbigt fysiskt – eftersom man då kanske tänker ”hon är mer sårbar just nu”? Inte vet jag….?

Men men…..återigen…..

Hur människor gör och beter sig ska den människan leva med själv.

Jag försöker på bästa sätt ta mitt eget ansvar över de saker jag kan påverka i livet – och de jag inte kan påverka….ja, de kan jag inte göra mer åt….tyvärr!

Återigen är det för mig en enorm skillnad på att aktivt välja att medvetet utföra handlingar mot någon annan – och att omedvetet inte ha något val.

Ha en underbar dag!

Kram Cecilia

 

Att röra sig som en flodhäst, smärta av ”godartad tumör”?….och snart vecka 27…

Skit vad tiden bara går….;-) På lördag går jag in i vecka 27 så snart månad sju som ska starta och jag kan väl säga att jag känner mig allt annat än smidig just nu…;-) Fick kommentaren att jag rör mig som en flodhäst 😉 haha det beror nog allra mest på att jag har en hel del gravidkrämpor och inte på att jag gått upp så himla mycket – kanske en 10-11 kg men det är ju ganska normalt i min vecka och magen följer sin kurva! :-)

Fysiskt har denna graviditeten varit allt annat än de tidigare…..började med extremt illamående i 3 månader, övergick sen med foglossning samt gravid ischias så jag fick gå på kryckor ngn vecka. Bättre nu med det pga att jag går på akupunktur….men sen förra onsdagen så kom en stark ”mensvärk”….

Har inte haft detta med de andra barnen förrän sista veckorna, så blev naturligtvis lite rädd…..om jag gjorde något så ökade smärtan och det ”tryckte” på nedåt.

Är ju lite tidigt att komma ut nu lilla bebis…..;-)

Att min nacksmärta skulle ”öka” ju längre tiden gick hade jag liksom räknat med….men inte att den här smärtan skulle komma – och vi pratar då inte ”sammandragningar” som jag kan ha hela tiden på andra delar av magen – detta var något annat….

Så i veckan kollade vi upp det…..

Bebis mådde bra och inget hade ”hänt” inte  heller hade jag öppnat mig – men…..gynekologen hittade ett ”myom” som satt på insidan av livmodern!

Och det fanns inte där vid UL vecka 18 så på 8 veckor hade det växt sig stort….han frågade om jag hade haft detta innan men det har jag aldrig haft – så detta är en ny erfarenhet…;-)

Enligt gynekologen ”ska” detta troligen inte påverka – men googlar man på myom på insidan av livmodern och läser får andra hur smärtan från detta ska kännas  – så stämmer det exakt med vart jag har ont…

Så är inte så kul…

Ska jag behöva ha kraftigt mensvärk varje dag dygnet runt nu i 3 månader?? Håller tummarna på att det går över….

Och det värsta är kanske inte smärtan – för jag kan hantera smärta bra – utan det är vad smärtan orsakar…..I detta fallet gör det så  ont att jag håller på att svimma ibland – om jag t ex sitter upp/står/går och jag inte har möjlighet att lägga mig ner….

Är det någon annan som haft detta??

Googlar man på ”myom” kommer det fram att det är en ”godartad” tumör – låter ju läskigt 😉 – men ska vara ofarligt om den inte växer ännu mer och påverkar fostret och framförallt förlossningen….ont gör det iaf….;-(

Det får helt enkelt bli sängläge ett tag framöver med andra ord….

Tar tacksamt emot tips om ngn annan haft detta, eller haft liknande smärtor och vad man kan göra åt det….

Ha en underbar kväll! :-)