Aftonbladet ringde igår…artikel idag….;-) Och artikeln fick det mesta rätt….fast är i vecka 25….

Aftonbladet ringde igår….och för en gång skull skrev tidningen Klick en helt ok artikel….;-)

De tidigare artiklarna i deras tidning har ofta varit några riktiga ”vi vill skapa skandalrubriker” – men denna kändes helt ok…:-)

Tackar vi för!

Ja, förutom då att det står att jag är i vecka 18…jag går in i vecka 25 i morgon…..men annars fick det rätt på det mesta.

:-)

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article22674739.ab

Och det där med att vara gravid när man är 43…..är verkligen stor skillnad mot när man är 30….

I alla fall har det varit så för mig!

Mycket mer illamående, mer trötthet etc…..och det är klart….min kropp idag är i mycket sämre fysiskt skick än för 10-12 år pga min nackskada.….:-)

Detta var naturligtvis även något som jag fick avväga mellan – dvs min starka önskan att få ett tredje barn – och ”klarar verkligen min kropp detta”….Är det ”värt” det?

Jag sa till mig själv förra året att ”om” det nu ska bli så att jag får fler barn,  så måste det bli med en man som verkligen vill ha ett barn och som är villig att ta ansvaret för det. Visst hade jag på något sätt överlevt en graviditet även om det inte funnits en man, men jag är oerhört glad över att Magnus finns och kommer vara föräldraledig 100 %.

Även det kommer bli en stor skillnad för mig…. 

Innan fanns det ju ingen pappa som ”var hemma” eller ”tog ansvar” – mer än när det var ”passande” – och även om nu andra personer runt ”hjälpte till” – så var jag ”ensam” i mitt föräldraskap….

Och även om jag vid de förra graviditeterna och småbarnsåren var omgiven av ”lyx och flärd” – så mådde jag så oerhört dåligt……

Idag finns det verkligen ingen ”lyx” runt mig, inga häftiga ferraribilar, champagne eller resor till varma länder….;-)….Men jag är omgiven av kärlek och har ett ”lugn”inom mig, något som jag inte hade förra gången.

Och för 10-12 år sen….var det inte bara ”graviditeterna” och småbarnstiden som jag blev tvungen att kunna hantera – utan ett ”humör” som dagligen drabbade  mig och barnen….

Det var ju ett ”kaos” utan dess like….

Min morgon – på den tiden – bestod i att smita ut kl.04 för att ”gömma” tidningen – då de många negativa artiklar i tidningen  om vederbörande ”utlöste” ännu fler av dessa hemska utbrott.

Dagarna  då handlade om en kamp att överleva….

Det handlade om att ”barnen fick inte bli sjuka” – då detta utlöste humöret, ”städningen hemma” skulle vara perfekt, barnen skulle inta smaska, inte skrika….och jag fick inte vara ”trött” eller sjuk….inget av detta fick hända – då var jag ”värdelös” mamma….och jag fick ta emot ”humöret”….

Jag kunde t ex inte handla ”för länge” på Ica, då var jag otrogen på Icas toalett…(hur jag nu skulle ha klarat det med två små barn utanför i vagnen) Jag måste svara i min mobil direkt, annars kom det flera sms som undrade ”vem” var jag med, ”vart” var jag etc etc

Jag kunde inte säga min egna åsikt – då var jag ”emot” vederbörande….fanns inget ”ok, tycker du så…jag tycker såhär” utan det blev ”….när ska du ska fatta att du ska foga dig!”

Att diskutera saker på ett bra sätt – var något som inte existerade….

Och eftersom jag var hemma med barnen var jag bara ”en simpel jävla hemmafru”…och ”vem” trodde jag bestämde över ”hans hus”.

Samt…..så fanns den stora skandalen med det grova skattebrottet, ekobrottet. De falska vittnesmål som repeterades nere i vardagsrummet bredvid barnens lekhage…kriminella som knackade på dörren sent på kvällen…kriminella som ringde mitt i nätterna för det hade blivit ”en kris”….


 

Det var en helt sjuk värld – som bestod av kriminalitet, hot, våld, kaos….och åter kaos….


 

Samt alla dessa ”lögner” som jag skulle hålla reda på – för råkade jag säga fel ”saker” till fel person så utlöstes humöret….för det var ju långt ifrån alla som ”levde” i alla dessa världar. Det var varsamt ”utvalt” vilka som visste om vad….det var som att leva i 3-4 ”olika” världar – där det gällde att inte blanda ihop dessa….

Det tog nog i alla fall 2-3 år innan jag började ”se” dessa andra världar som personen levde i…..och det fanns alltid en ”bra förklaring” till alla de ”konstiga” saker som jag upptäckte och undrade över…;-)

Kärleken är ju konstig på det viset, man vill inte tro att den man lever med ”ljuger” eller ”har andra sidor” än de man vill att de ska ha….

När jag inte ”orkade” mer….bröt ihop totalt….och inte fick sova (och det berodde då inte på barnen)…..

När jag ville lämna…då jag sa ”jag orkar inte med detta sjuka mer….” eller ”humöret som drabbade” – då levde jag mellan att bli älskad och hatad…..varje dag….

Allt handlade om att ”dras in i vederbörandes verklighet och stanna där” – vill du lämna eller börjar ifrågasätta så ”blir du farlig”…..och då kommer hoten om att du måste ”lyda”, anpassa och att ”foga” dig…


Och mitt i allt detta ”kaos” skulle jag försöka njuta av att ”leva” ett vanligt småbarnsliv….;-)


 

Ja, att överleva den karusellen…..;-) ….det kan inte bli mycket värre som ni kanske förstår…..

Även om nu ”karusellen” ibland har fortsatt att drabba mig under ytan ca 8 år efter jag lämnade – så är jag känslomässigt långt borta från den världen. Vilket gör att livet känns oerhört lugnt idag.

Så inte bara kroppsligen har denna graviditeten varit en stor skillnad för mig…..utan i mitt fall är ju omgivningen psykiskt runt mig en helt annan…;-)

Jag vet att den sista månaden har jag inte bloggat så mycket och det har berott på olika saker, framförallt på att Woman in red galan påverkade min kropp oerhört mycket och jag blev tvungen att reparera min kropp efter detta, men jag har även har haft en tid till att fundera över saker…….

FB_IMG_1453018252687

Jag har fått acceptera att vissa saker i livet kan jag påverka, medan andra kan jag inte påverka. Hur gärna jag än vill…..


 

Som min mamma brukar säga….det är inte hur man har det – utan hur man tar det. 😉


 

Och så tänker jag nästan varje dag!

För det får mig att acceptera andra människor och deras handlingar på ett helt annat sätt än innan i livet.

Det där med att leva en dag i taget, att njuta av det som man kan njuta av och inte bli frustrerad över saker man inte kan påverka, gör faktiskt att livet känns väldigt bra trots allt.

Tänk på att ditt eget mående, din energi är något du ska ta vara på och det är du själv som bär ansvaret över hur du mår – ingen annan. Och det där att ”bevara”sin energi och lägga den på rätt saker – ja, det tror jag man blir bättre på – desto mer man gått igenom i livet och ju äldre man blir….så att bli ”äldre” och ”klokare” har sina fördelar.  :-)


Se aldrig något ”jobbigt” i livet som negativt – utan enbart som utvecklande!

Kris= crisis betyder just detta….först behöver ”cri=kaos” ske – för att det sen ska ske en ”sis=utveckling”! 😉


12987183_10153788044224039_7640107096625561341_n

Bilden från SocialU bloggmässan för någon vecka sen – mer om detta i nästa blogg! :-)

Ha nu en underbar fredag! Ta hand om dig själv.