Ja, då var det dags för mitt könsbyte….äntligen kan jag vara öppen med det….

 


”JAG VILL BYTA KÖN”….

Ensam mamma chockerar förstasidan i Hänt Extra denna veckan!


 

20150825_152324

I eftermiddags ringer min mamma och frågar mig lite förvånat:

”Inte visste jag att du skulle byta kön?”

Varpå jag svarar henne: ”Va…?” 

”Ja, det står på första sidan i Hänt extra bredvid nyheten om att Kungen varit otrogen igen…men varför har du inte sagt det…?”

 

Rolig mamma man har som reagerar så….;-)

Ja, idag går det alltså att läsa:

”Jag vill byta kön” och att ”jag vill bli en man…”

Och ja….

Detta är alltså något jag har funderat på mycket länge nu…..

Och för ungefär 9-10 år sen så fick jag informationen/förklaringen från en spåkvinna i Rumänien varför jag inte blev en man i detta livet…..

Det var för att jag i mitt tidigare liv hade varit en man – som var mycket elak mot kvinnor – därför skulle jag själv drabbas i detta livet för att ”lära mig en läxa”…..

Men jag har lärt mig den nu, så nu kan jag äntligen få bli en man igen….;-)


 

För att ni ska förstå….så måste jag nog ta hela historien från början…


 

Så här kommer den…

Året var nog 2007 (om jag nu minns rätt) och vi hade fått en Rumänsk au pair boende hos oss.

Jag tror hon ganska snart kände av ”hur” det var och hon frågade mig många gånger ”men hur är det egentligen?” Varpå jag svarade: ”Det är ok” …för jag ville ju att hon skulle stanna kvar….hon var väldigt bra med tjejerna och det gav mig en trygghet att ha henne där…och hon var även väldigt klok och rolig att prata med….

En kväll satte vi oss vid matbordet och pratade allmänt.

Då började hon berätta för mig att hon hade ”flytt” till oss/dvs au pair jobbet – från Rumänien. Detta pga en elak pojkvän som var mycket kontrollerande och nedtryckande….

Hon berättade saker han hade gjort och hur hon hade förändrats som människa med honom….


 

Det ironiska i allt detta är alltså att hon flyr ända till Sverige från sin egna situation – och hamnar då i mitt eget….som bestod av samma saker som hon hade flytt i från….


 

I alla fall…vi pratar rätt länge den där kvällen, och när hon berättat sin historia så säger hon något med att ”jag känner att du råkar ut för samma sak…”  ”Han är inte snäll mot dig….”

Detta var superjobbigt att höra….för jag hade ju känt igen mig jättemycket i hennes egen historia….det subtila nedtryckande som man döljer för andra människor när de ser eller lyssnar…det där man inte riktigt kan ta på men man känner att är man själv glad ökar det – är man ledsen, sårad så blir den andra lyckligare….

Det där med att hålla skenet uppe utåt sätt…bortförklara…..ge ursäkter…ta på sig skulden själv….hur den som misshandlar visar alla andra hur den som man gör illa är den ”sjuka” – den som ”ljuger” …..och så blev det för henne med…..

Det var därför hon flydde.

Mannen var kvar nere i Rumänien i deras umgänge, han var den trevliga charmiga kostym klädde mannen som ”alla” ville känna….och hon blev bara den ”konstiga” sjuka som ”tyst bara flydde undan”….till ett annat land….

Och hon var den som hade förändrats drastiskt under tiden med pojkvännen….som tur var hade hon en manlig vän som sa att hon måste ”åka”, måste fly långt bort för att kunna hitta sig själv…

Också hamnade hon hos oss –  i ”min värld” – som var allt annat än positiv för henne….

När hon sa att hon hade märkt att jag ”var utsatt”, så förnekar jag  först…..försvarar med att ”Men han har haft det jobbigt pga att tidningarna hängt ut honom med ekobrottet….etc etc”

Men hon känner….

Hon vet….

Så till slut berättar jag en hel del, inte allt, men en del…..


 

Vi sitter där och inser att ”hur kan våra historier vara så lika”?

Trots att vi är så olika….?


 

Vi är från olika miljöer, olika länder, olika personligheter, olika bakgrund…..men vi har liknande upplevelser av hur allt startar och vad som händer sen…

Något som man i början tar för ren omtanke, dvs fina sms om att ”var är du saknar dig” ”ring mig vill höra din röst” ”du är den vackraste” – resulterar senare i kontroll….dvs om man inte svarar direkt (och då menar jag inom 5-10 minuter) så är man antingen otrogen eller så älskar man dom inte längre….Om handlingen på Ica tar mer än en halvtimma….så har man varit ”otrogen på toaletten på Ica”….

Något som till en början kallas för ”jag har aldrig träffat någon som varit så klok och intelligent som dig….” – resulterar i att ”klokhet” eller egna åsikter innebär att man ”säger emot”…..och då måste man ”vara med dom” eller ”mot dom”….

Det finns liksom inget mellanting, ingen diskussion om ”….men jag tycker såhär i just detta…” – utan ”foga dig” eller ”stick!”…..


 

I alla fall…dagen efter vårt samtal så kommer au pairen till mig igen och säger:

”Jag har pratat med min spåkvinna i Rumänien nu…..och hon sa att anledningen att du drabbats av misshandel är för att du har varit en elak man i ditt förra liv…..du var inte snäll mot kvinnor och därför drabbas du i detta livet för att lära dig att man inte gör så….”

Jaha, tänkte jag…..men tänk att en förklaring kan vara så enkel!

😉


 

Någon dag senare ringer dom från dagis och säger att au pairen inte har hämtat barnen och när jag sen kommer hem är hon bara borta! Alla hennes saker är borta och hon är puts väck…..

Jag förstod ju varför….men det kunde jag inte tala om för min man….

Medan min man blev tokförbannad på att hon bara stack – och ringde förmedlingen som senare levererade ett brev från henne där hon bad om ursäkt – men förklarade att hon mådde så dåligt att hon blev tvungen att åka….

Men hon skrev aldrig ”varför”….eller att vi hade pratat….och jag vet ju att det antagligen var för att ”skydda” mig eftersom hon visste att det skulle ”drabba” mig….


 

Så……eftersom jag numera tycker att jag har drabbats tillräckligt av misshandel – vill jag nu åter få bli en man!

I mitt nästa liv….;-)

Hehe…..


 

Lite mer angående artikelns roliga rubrik….

Journalisten säger välj ett alternativ:

1. Vill du halka på din dörrmatta varje gång du kliver genom dörren – så svarar jag har ingen…..

2. Vill du dricka baconsaft till frukost varje morgon – så svarar jag: ”Jag är vegetarian….så det går ju inte….” 😉

Så det blev alternativ tre som var…

3. Vill du byta kön varje gång du nyser…..

Så svarade jag: ”Ja, det måste få bli den då….och jag har alltid velat prova vara man – även om jag nu uppenbarligen har varit det i mitt förra liv…..

Känna hur det skulle kännas bara för att ”veta”……eftersom jag är nyfiken av mig så skulle det vara ganska spännande….:-)

Så ja – jag vill bli man om jag nyser….men nyser jag en gång till så blir jag ju kvinna igen…..


 

Så just nu gör jag könsbyte hela tiden då vi har varit lite förkylda sista dagarna…hehe 😉


 

Och det slutade i tidningen med att ”jag vill byta kön”….

20150825_152358


Jag tog sen detta med tjejerna för att förbereda dom på om nu någon kompis skulle uttala sig om detta. Jag visade artikeln och sa att ”Det kan bli så att någon frågar er om att jag ska byta kön…”

Då svarar Bella genast med ett flin:

”Jamen, mamma det är inga bekymmer då svarar jag bara att du redan har åkt iväg för att byta kön….”

Haha…..underbara barn….;-)


 

Angående andra saker som står i artikeln, så hoppas jag att man läser det som jag menar det….positivt! Dvs att Magnus är alltså en ”Riktigt karl” i mina ögon. Då en riktig man för mig är en man som kan kommunicera, en man som kan se sig själv och vill utvecklas, en man som är ömsint, ödmjuk och är en mjuk, omtänksam älskare…..

Och för mig är detta ganska mycket ”kvinnliga egenskaper” – men det kanske är fel att tänka så…? För det finns ju säkert kvinnor som inte alls kan kommunicera eller vill det, de som inte kan se sig själva i olika situationer, eller som inte vill utvecklas….eller är omtänksamma/ödmjuka…..etc


Det kanske är mer ”personligheter” – och  inte manliga och kvinnliga sidor….?


 

Sen att jag säger att Magnus säkert skulle vara ”snygg som kvinna” – där menar jag ju att han har mycket rena drag i ansiktet,  dvs jag tycker han är ”vacker” som man – och det är inte alla män som är det….;-)

Nåja, säkerligen får några sig ett gott skratt av artikeln…..och det var väl lite det som var meningen med mina svar……ställs det roliga frågor så kommer det roliga svar från mig….;-)

Ha en underbar kväll!

Kramar på er och ta väl hand om er….

C.

 

 

 

Kanontips till er om fina vännen Susannes nystartade företag: MIND U – Och missa inte: ”Helg-retreat 4-6 september”

”Vi skapar samklang genom fokus på det meningsfulla…”


Ja, detta är ledorden för underbara fina vännen Susanne Lindbergs egna företag MIND U….kan man säga det bättre?

Är inte detta något som vi alla måste lära oss att bli bättre att leva efter…?

Eller kanske mer varför fokuserar vi så ofta på det icke meningsfulla? Och hur kan vi istället lära oss att fokusera på det meningsfulla…?

Kanske genom att du börjar redan idag med att kika in på MIND U hemsida. Och oavsett om du nu är intresserad av detta på individ nivå eller företags nivå så kan Susanne erbjuda dig(er) utveckling och behandlingar inom flera olika områden.

Länk hemsida:  www.mind-u.se

Länk facebook: https://www.facebook.com/pages/Mind-U/1560185200896303?fref=ts


Vem är då ”Susanne Lindberg”? 


Blogg Susanne

Förutom att hon är en av de mest underbara fina människorna som jag har känt i mitt liv – en del av er kanske även såg lite av henne i Ensam Mamma Söker…;-)…. men Susanne är så mycket mer än så….

Och idag kommer ni alla kunna få ta del av ”vem” hon är och ”hur” hon vill förändra i den här världen,  samt ”vad” hennes nya företag kommer kunna erbjuda just dig(er) för att ni ska kunna utvecklas…..


Känner ni igen bilden nedan? 


Den har passerat förbi på facebook några gånger nu, men jag tycker den är värd att plocka fram igen – för den är väldigt talande…:-)


 

11825932_10153079507524646_5915932473909583978_n


Förändring – startar alltid med dig själv. Och många vill  nog att ”världen runt omkring ska förändras” men de är inte alltid beredda att själva förändras för att den ska kunna göra det.

Susanne är en av de människorna som fortsätter räcka upp handen i andra bilden ovan (troligtvis båda…) – för hon vill förändra och utveckla….Både sig själv och hjälpa andra…..

Och ett sätt att förändra – är genom att hon nu har startat upp sin dröm, sitt företag MIND U – där hon – med sin stora egna erfarenhet – vill hjälpa alla – individer/organisationer/företag att kunna förändras/utvecklas…


Och detta görs genom att man ”fokusera” på det meningsfulla….


Susanne – denna härliga energiskapande individ…som är mycket intresserad av olika kommunikationsmönster i samhället. Hon är nyfiken i sin natur, älskar att fundera på ”vad” som egentligen driver och utvecklar en individ, en grupp och en organisation….

Och det kanske inte är det allra lättaste att ”ta reda” – men eftersom Susanne är en mycket god människokännare och ”ser” vad som behövs  – så ger det henne stora möjligheter att fokusera på ”var” utvecklingen befinner sig och ”hur” den sen kan utvecklas vidare på bästa sätt…

På hennes hemsida går att läsa:

”Att inspirera och vägleda är min passion….”

IMG_8271

Och detta gör verkligen Susanne….:-)

Både professionellt genom sitt företag – men även hos sina vänner så försöker hon alltid inspirera oss och vägleda….

Vilket jag själv är väldigt tacksam för i de stunder då jag ibland förvirrar bort mig i kärlekens djungel….haha ;-)’

Men nu kan alltså även alla ni andra även få ta del av hennes förmågor och kunskaper – genom företaget MIND U.


Varför gör Susanne det hon gör?

I en intervju nedan berättar hon lite om ”varför” och ”vad” det är hon gör….


”Jag startade Mind U för att jag vill nå ut till många individer och organisationer med stöd för en hälsosam, kraftfull och meningsfull utveckling.
Mina ledord är ”inspiration”, ”balans” och ”utveckling”.
 
 Jag startade Mind U för att jag vill arbeta mer med det jag tycker är inspirerande och utvecklande på djupet  – det som mitt företag erbjuder:
* Mindfulness
Livsstilscoaching
* Processkonsultation
* Massage mm.
Jag är folkhälsovetare i grunden och vill gärna bidra till utveckling av folkets hälsa….
Vår hälsa….
Din hälsa….
Att se varandra …
Att se sig själv…
 
Jag tror att genom fokusera på det som kallas ”samklang” kan vi människor få syn på hur vi fungerar som bäst och även hur vi fungerar bäst tillsammans.
Jag tror att då blir vi nog effektiva på ett sätt som känns genuint bra.
Vi blir mer produktiva med det vi tror på och producerar det vi behöver.

Samklang skapar engagemang…..

Jag tror….
….att det är mycket vi gör – som vi inte borde göra….
….och att det är mycket vi inte gör – som vi borde göra….
Jag tror…
….att många av oss behöver komma underfund med vår egna potential och riktning, dvs att skala bort ”mentalt skräp” och annat som lastar vårt sinne….
 
 ……att vi utveckla hur vi kan få mer och ”bäst” nytta av oss själva och varandra….

Vem bär då ansvaret för detta?

Ja, bland annat ”jag själv”….
Och jag tror att med stöd av andra – att verkligen kunna se oss själva och varandra  – tillsammans – så är det större chans att vi sen gör det vi mår bra av….och därmed kommer vi att må bättre tillsammans….
Jag behöver börja med mig själv – detta oavsett vad som händer runt omkring mig. Eller oavsett vad som har hänt i mitt liv.
Fred, frihet och varaktig glädje. Utopi? Flum?
Eller varför sätta en etikett?
Utveckling för mig själv och oss tillsammans….
Kanske för en bättre värld…?
En refrängslinga som har fastnat i mitt inre….
Den säger: ”Start with the man in the mirrow…”.
Eller Om du vill ha fred i världen börja med att skapa fred i ditt inre.
Jag vill bidra till fred….

Med värme och kärlek

Susanne
Mind U

Så om du/ni/ditt företag vill få hennes hjälp med ”utveckling”?
Boka tid för ett samtal som kan leda till ett samarbete?
Boka tid för massage (400 kr för 1 timme) eller livsstilcoaching?
Ring eller maila på….
Mobil: 0708-383909
Mail: susanne@mind-u.se
Första månaden, dvs september månad, råder rabattyra.
 
Du/ni får stor rabatt på allt som beställs eller bokas.
Inklusive massagen. Kolla hemsidan.
Susanne håller även mindfulnesskurser och retreats med samarbetspartners.

buhzh2aplt92hgfehuym

ENDAST TVÅ PLATSER KVAR PÅ UNDERBART HELG RETREAT 4-6 september….
 Och för alla er läsare som nu har blivit nyfikna på vad allt detta handlar om, så kan jag tipsa er om ett första retreat som kommer nu redan i September…anmälningstiden har redan gått ut  MEN Susanne berättade att det finns två platser kvar…..så gå in på länken och anmäl er eller maila/ring Susanne!

Helg-retreat 4-6 september

Retreatet kommer att innehålla trygg och inspirerande vägledning, yoga, mindfulness, qi-gong, transformativa övningar etc.

LÄNK TILL EVENTET!

https://www.facebook.com/1560185200896303/photos/a.1563353993912757.1073741827.1560185200896303/1594116654169824/?type=1&theater


FAKTA

 Susannes utbildning är folkhälsovetare, HR-konsult, massör, friskvårdskonsulent, livsstilscoach, processkonsult och mindfulnessinstruktör….
MIND U finns i fräscha och enkla kontorslokaler intill Möllan i Malmö.
Hemsida www.mind-u.se

Ha en underbar dag!
Kramar Cecilia

Är han din stora ”KÄRLEK”? Är han den ”rätta”…..? Ett av de mest omtalade ämnet på nätet och i tidningar…

Ja, den sista tiden har det kommit in en hel del frågor till mig  om ”Hur är det nu med kärleken?” Är ”han” den rätta? ”Gör han dig lycklig….?”

Jag tror ärligt talat att det vet man väl inte efter några månaders dejtande…..utan för mig är det först när man har byggt upp en historia mellan sig – som man vet detta….

Visst kan man kan säga till någon efter några månaders dejtande:

Jag kommer alltid stå vid din sida oavsett vad och jag älskar dig mer än någon annan jag älskat tidigare…”

”Jag har aldrig känt såhär…”  

”Jag känner att du är min livslånga kärlek…”

etc etc


Men OM man nu gör detta – kan veta det då? Vet man inte detta förrän flera år framåt i tiden….


 

Är det inte först när man verkligen lärt känna någon från insidan och ut som man vet om man verkligen älskar någon….Är det inte först när man vet hur en annan person hanterar en kris, en sjukdom, eller andra motgångar i livet eller kanske bara ”hur man hanterar vardagen” (som så småningom kommer i alla relationer – fast det tar väl några år)  – som man först ”vet” om man nu har träffat ”rätt” eller den stora kärleken i livet?

Den som är en själsfrände och ens livspartner och som man kan gå genom livet ”tillsammans” med.


Jag brukar säga att jag ska försöka lära mig av livet. men jag kan inte lova att jag gör det – fast jag vill gärna försöka….


Så även om jag mycket gärna nu ”vill tro” på att den ”nya kärleken” nu är den ”rätta” – så kommer jag verkligen inte uttala mig om detta – förrän först om några år….;-)

För att måla upp en bild här ute på sociala medier om att ”jag har aldrig känt såhär” och jag ”bara vet” att mannen vid min sida är den ”rätta” – det kan jag inte göra idag….

För det är en omöjlighet för mig att veta det.

Om jag ska lära av min egna historia så var ju min man den ”enda rätta” (det var därför jag gifte mig) och jag var ”den rätta” för honom – och det var han även när jag skilde mig, då orsaken till den separationen – var ”hans humör” och att det var en destruktiv relation jag levde i, så det var inte för att jag inte älskade honom längre….

Sen när man några år senare verkligen har ”lärt känna” varandra – och då menar jag när man ”ser” på varandra med helt andra ögon än man gör under de första åren i nyförälskelse fasen  – och då man kanske upptäcker hur olika man är, eller framförallt hur olika sätt man har att ”lösa” saker på.

Och det är när den dagen kommer som man vet om man är menade för varandra. Klarar man av att möta livet tillsammans och har båda förmågan till att vilja lösa saker och komma framåt i relationen, först då har man en lång framtid tillsammans.

För det är ju den dagen då man kanske drabbas av en sjukdom inom familjen eller något annat jobbigt – eller helt enkelt bara när man kommer in i ”förälskelsen svalnar fasen”  efter några år – det är ju först då som man vet om man kan ”lösa” detta tillsammans.

Allra viktigast är väl att man även vet ”hur blir jag när en konflikt uppstår?” Löser jag den eller ”flyr” jag undan och skyller på den andre, eller ”flyr” jag problemen, undviker att prata om det, så är allt löst sen?

Hur man hanterar kriser ensam vet man nog oftast, men hur gör jag det tillsammans med någon? Och viktigast, kan jag göra det tillsammans med någon?


Jag beskrev kärleken som en blomma i EMS. Och det tror jag på….


Att Kärleken är som en blomma – den måste underhållas, pratas med (dvs ha en mycket bra kommunikation), vattnas på och ges mycket näring för att den ska kunna växa sig starkare….

Och den dag den kanske håller på att ”vissna” – då är det ju ännu viktigare att båda parter kan underhålla den och ge den ännu mer näring, omtanke och tid – för slutar man en dag att ”vattna” på blomman och lämnar den ensam – då dör den. …

Detta med att ”underhålla kärleken” tror jag inte så många människor kan. Många kan bli ”kära” men de kan inte nästa fas. Och de som har den ”förmågan” att kunna detta  – ja, de lever helt enkelt ofta fortfarande med den partner som de valde när de var yngre och de har då tillsammans kunnat bygga upp den relation som kan bli livslång.


Jag försöker lära mig detta….


 

Men det behövs ju även att den jag möter har velat eller vill ”lära” sig detta och att det sen är två som är intresserade av personlig  utveckling – både sig själva och av att utvecklas inom relationen för att detta ska fungera.

Min förhoppning är ju att jag idag har träffat på ”denna någon” som har ”velat” lära sig detta i livet, dvs någon som har lärt sig om sig själv i sina relationer, och av sina relationer.

Denna någon som har insett att kommunikation i en relation är det allra allra viktigaste….

Sen måste naturligtvis känslor  finnas – men finns inte den djupare kommunikationen och förmågan att kunna lösa saker tillsammans  – så kommer även känslorna försvinna så småningom när kommunikationen brister.


 

 

Tror jag….


 

Så just därför….. tror jag att det är först om några år när min ”kärlek” (blomma) har kunnat få ”överleva” lite olika saker och kunnat ”räddats” några gånger -dvs den dagen då ”vi” har en historia tillsammans – det är faktiskt först då som jag kan uttala mig om kärleken jag har funnit idag är den ”sanna” och den ”rätta”…..

😉

Kärleken är ett mysterium – och när man tror att man har lärt sig allt om den – så inser man att det går att lära sig mycket mycket mer…..


 

Nu ska jag och min nacke ta och vila några dagar efter en härlig fin mysig middag med vänner i torsdags kväll….

Tack fina underbara snygga Nina som kom med familj….

(ps ni ser Magnus arm till höger…men mer än så får ni inte…ds)

Alla barnen kom ej heller med på bild….;-)

2015-08-08_11.54.40

….och vackra fina May med familj….

20150806_231051

 

Leos gav vid den här bilden kvällens roligaste kommentar när han tittade på min mobil då kortet skulle tas och frågade:

”Men Cecilia, vilket av hålen ska jag titta i. Du har ju tre….”
(han menade naturligtvis mobilens tre kamerahål… men vi andra gapskrattade då vår ”vuxna” tolkning var en hel annan av hans ord…) 😉

Ha nu en underbar dag!

Älska mycket och njut av livet….:-)

Kramizar

true-love5_186831471