YIN vs YANG….och tänk om det finns en mening med allt….;-)

Ja, sista veckorna har kanske inte allt blivit som jag själv hade önskat – men i den sekund då jag känner att jag inte kan påverka något – då släpper jag taget. Inser att då var det nog meningen att något annat skulle ske…..


 

Citatet:  ”Något bra måste gå i sönder för att något bättre ska kunna skapas” – tycker jag stämmer väl överens med hur det verkligen är i livet….


 

Jag är väl ofta den som kämpar för hårt  – och för länge – med att försöka ”laga” saker i livet – men om jag kämpar själv….vad är då poängen?

Nej, då är det ju bättre att hitta den som ”kämpar” med  mig – annars är det ganska jobbig väg att vandra i livet….ganska självklart!

En annan sak som jag är dålig på – det är inte ge alla människor chansen att komma in i mitt liv – dvs om jag nu stöter på en kärlek när jag blivit singel, då stannar jag kvar där……

Vilket jag uppenbarligen inte kanske  borde göra…  😉

För ibland så ser man inte ”vem” man har runt sig – eller vem som väntar bakom hörnan – om man inte tillåter sig möta viss människor . och det kanske visar sig är det ”mötet” ger precis allt det som man egentligen vill ha i livet….i sina relationer….;-)

Har alltid velat ha en stor familj, trodde nog aldrig jag skulle stanna vid 2 barn i livet,  ser mig kanske själv lite som Katarina Everlöw i ”Tomten är far till alla barnen….” Haha…..

Det skulle mycket väl kunna vara jag, en diplomatisk kvinna som vill vara vän med alla sina ex – om de nu inte gjort mig mycket illa för då vill jag inte ha dessa personer i mitt liv – då de ger dålig energi!

Men annars ja! Vill mycket hellre behålla personer i livet som jag tycker om – än inte alls….

Och det där med energier…

Ja, det är mycket spännande…….och jag tror på YIN och YANG….


 

YIN = själen/kärleken YANG = egot/kraft


 

Jag tror att genom vår egna attityd och inställning till vår omvärld så sprider vi ut dessa två energien på olika sätt.

Den energin som de flesta sprider – är den härskande energin i omgivningen. Och ju fler som sprider hat och negativt – ja ju mer av den energin får vi in i oss……


 

Så det gäller att välja rätt energi att sprida! 😉


 

Alla våra ”egna” små världar är mikro kosmos i ett makro kosmos – och det bästa av allt det är ju – att vi kan skapa våra mikro kosmos själva! Genom att omger oss med människor som ger oss ”bra” energier….och genom att vi väljer hur vi ska se på vårt eget liv!

Tyvärr har vi en obalans med för mycket Yang på jorden, så vi måste balansera upp med mer Yin….Och kärleken är det enda som kan förgöra hatet – och själen är det enda som kan överrösta egot!

-Så ju fler som går ihop och sprider starkare energi – ju starkare blir den….


 

Livet skapas hela tiden och du kan påverka den processen…

Ta ansvar för var du lägger ditt fokus!


 

Ibland blir vi begränsade i våra tankar – vi känner starkt att något ska bli på ett visst sätt men sen blir det inte det – då kommer frustrationen och vi ”ser” inte alltid lösningen eller meningen med det just då – men bara för att vi inte ”ser” –  så betyder det inte att den inte finns…det kanske bara handlar om tiden till att inse varför saker blev som de blev.


 

IMG_7265


 

Något jag har blivit mycket bättre på i livet! Jag släpper taget om saker mycket snabbare idag när jag inte förstår en annan människas handlingar eller beslut, går inte runt och fundera på hur det skulle kunna ha varit – om ifall att….;-) Utan jag tänker att ”Nej, det fanns nog en annan mening med allt – och jag hade troligen fel….”

Känns riktigt skönt ibland att få känna att man kan ha ”fel” ;-)….


 

Allt har en mening i livet……och det är upp till oss att söka meningen i det som sker, det vårt ansvar att acceptera och sen söka vidare – och inse att det lärde dig något….;-)


 

Några som inte är begränsade i sitt liv är mina tjejer….

Ida ritade helt underbara bilder av Manga….

IMG_7244 IMG_7243  Namnlöst  IMG_7245 IMG_7222

 

Visst, blev de fina!

Ha en underbar dag!

FullSizeRender-3

 

Tusen varma energikramizar på er….