EN MKT MYSIG DAG MED SKRIDSKOR OCH FINA MÄNNISKOR…GLÄDJEN AV ATT FÅ GÖRA EN BOMB!!

Ja, herregud vilken dag…en dag blandad av glädje och stor tacksamhet…

Fick det enormt fina uppdraget av Nina att ordna med en BOMB till Nyår – en GLASSBOMB….så vad tycker ni?

bild-698

Blir väl en bra efterrätt till den rådjurssadeln som Johan skjutit och ordnar till och förrätten som andra kommer fixa (vad det blir vet jag inte…)

Jag tänkte väl när Nina gav mig uppdraget – att det är väl ”enkelt”…

Lite glass i en skål och så…= GLASSBOMB!

Sen kl 01 i natt kom receptet…hehe

Det blir en utmaning kan jag säga men det gillar jag!!

Idag blev det en skridskorunda till Malmö, plockade även upp kusinen Miki på vägen…

bild-691

…och mötte upp kompisen Martin på Kockums som hjälpte till med både skridsko snörning och åkningen…;-)

bild-690

Sen kom även min bror Peter med lilla Max en stund senare för att åka runt lite på den ”väl folkbelagda banan”…

Inte bara vi som kom på tanken att åka skridskor kan jag säga…

bild-689

Bella med kusinen…

bild-688

…som poserar glatt…

bild-691

På med skridskorna…

bild-694

Bella skulle inte alls ut på isen först – men efter lite hjälp så vågade hon åka iväg…sen ville hon knappt sluta….”ett varv till snälla…”

😉

bild-687

bild-685

bild-693

Så underbart att få chansen att åka skridskor med barnen och ha två så fina underbara killar som hjälpte till med att ”dra” tjejerna runt på isen…

Stort tack Peter….

bild-681

 …och Martin!!!!

bild-682

Posera kunde Bella med göra…;-)

bild-692

Och lilla filuren Max…

bild-686

Titta vad jag upptäckte i morse…vi har haft ”inbrott” ngn tog hela taket!! Och jag tror jag vet vem…;-)

bild-697

😉

Ha en underbar kväll! Nyår i morgon – och ser med spänning fram emot det nya året…:-)

Cecilia 8

TOMTEN KOM PÅ BESÖK…och om han hade med sig en ”man” som jag önskade häromdagen…ja det återstår att se…

bild-631

Julafton….

Ja, jag vaknade idag och insåg att barnen hade satt upp sina ”julstrumpor”….men när jag sen såg på öppna spisen så undrade jag: ”var är de riktiga julstrumporna?”

Tjejerna skrattade bara och sa ”Men mamma vi hittade inte dom igår….och sen var det här mycket roligare….” hehe

Kan inte låta bli och undra var de har fått sin uppfinningsrikedom ifrån…?

bild-619

Efter en liten tjuvstart på julklappsöppningen i förmiddags – så blev det på eftermiddagen julmiddag och Kalle Anka hos min lillebror…

TOMTEBY

De hade en byggt upp en fin liten tomteby på sin tv bänk…och naturligtvis berättade barnen för mig vilka tomtar som vi alla var i Tomtebyn…Och jag var då den lilla tomten som slängde snöbollar….Hmm….kan inte låta bli att undra – om det ändå inte var deras pappas ide – att jag skulle få vara den busiga tomten…;-)bild-610

Innan maten blev det glögg och pepparkakor…

bild-620

Samt så fick jag en lektion av min brorson  – han visade sin faster en ny app….Att ”dreja” krukor på sin ipad….Haha inser att jag känner mig ganska gammal när en liten kille får lära mig hur man ”drejar” på sin platta….Hade ingen aning att detta fanns. Så tänk vad man får lära sig på självaste  julafton..;-)

bild-612 kopia

Efter det satte vi oss till bords…som var dukat med vackra servettvikningar…

SERVETT

…..och med en julgranskula som ”namnhållare”!  bild-615

MIDDAG

Min brors flickväns pappa var där med sin fru….bild-614

Min mamma, lillebror med sambo och alla barn…bild-617

Och jag fick för en gång skull ta en bild av min lillebror med flickvän  – som han har haft sedan….ja herregud de träffades för snart 20 år sen…. :-) Härligt att se hur kärleken kan hållas vid liv så länge…

bild-616

Tyckte gott att de även kunde pussas lite framför kameran – men jag fick vara glad att de lät mig ta en bild överhuvudtaget…;-)

Min bror berättade sen hur hans son hade sett på TV häromdagen och då fått se hur två personer kysste varandra….Då utbrister sonen: ”Uhhh…pappa titta!! De tuggar på varandra på TV….” haha

Barn är väl för härliga i sina uttryck ibland…

I soffan myste vi sen och väntade på tomten….

BELLA MORMOR

SKOJBILDJAG OCH BELLA   IDA OCH JAG

Och efter en lååååång väntan så knackade det äntligen på dörren…

bild-618

Det tisslandes och tasslades lite i soffan….om ”vem” som nu hade lämnat rummet? Men alla var kvar  – så det var den ”riktiga” tomten som kom på besök… 😉

bild-629

”Faster…vem är det…?” Jag visste inte…och vet fortfarande inte vem ”tomten” var 😉

bild-621

Ida fick paket…

bild-622

Även lillebror….

bild-625

Och Bella….som troligen funderade på om hon skulle dra av tomten skägget – vilket hon gjorde som 5-åring…;-)

bild-626bild-628

Tomten tackade för sig och sedan blev det julklappsöpppning…

bild-630

Min lillebror och hans familj är väl för härliga när det gäller julklappar….vi har haft lite som en sport att ge varandra IQ presenter genom åren….ni vet dessa ”kluriga figurer” som man ska lösa….

Så detta året fick både jag – och min mamma två var….- en ”kub” och en ”metall” krumelur…

”Acsh…det är väl inga bekymmer”.. sa jag….och började lösa först den ena….och sen även mammas krumelur….men sen fastnade jag på ”kuben”….

vIQ test

Och den kämpade jag med ett tag….eller rättare sagt den kämpade vi alla med….men ingen fick ihop ”kuben” igen (den övre i bilden) – så nu blir det för mig att lösa den till i morgon  – och sen lägga ut bildbevis här! 😉 Måste ju visa brorsan att det spelar ingen roll vad han ger mig för ”IQ test” – för jag fixar allt! Hehe… (kommer nog få äta upp mina ord…)

Barnens roligaste julklapp blev nog TWISTER spelet…

bild-632 bild-633

Julafton avslutades med lite julgröt, godis och kaffe…Och sen – efter många timmars julfirande – så blev det till att köra hem med alla julklappar!

En härlig julafton, så ett stort tack till lillebror med familj!

Och om tomten nu har haft med sig en ny kärlek till mig denna julen – vilket jag önskade mig häromdagen i en annan blogg – ja det tänker jag inte avslöja här idag….!

Men kan säga som så att precis som mycket annat positivt har hänt de sista månaderna – så  kan det kanske vara så att tomten tyckte jag faktiskt hade varit så snäll detta året  – att han även kom med kärleken i ett paket…vi får väl se…

Hoppas din julafton var bra med och ha en fortsatt underbar kväll!

:-) Hjärtekramar

 

 

 

 

KARTLÄGG MÄNNEN SOM MISSHANDLAR – INTE KVINNAN SOM MISSHANDLATS…

Jamen är inte detta en självklarhet??
Jag kan jämföra med skolans värld här. För mig som lärare är det totalt absurt att ”flytta” och kartlägga de elever som har varit utsatta för mobbning på en skola – istället för att försöka kartlägga och göra något åt den som ”mobbar”…
Det är väl ändå det ”dåliga beteendet” som vi vill komma åt här??
Inte undersöka ”inte om kvinnan som misshandlats återigen drabbas av misshandel med en ny man”. Är det hennes ”beteende” som gör att hon misshandlas???
Polisen borde väl istället lägga sina resurser på att kartlägga mannens aktivitet, diagnos och beteende – då detta med största sannolikhet kommer att fortsätta drabba andra. Dels drabbar det säkerligen kvinnan som nu har vågat anmäla honom – MEN sen även de framtida kvinnor eller andra personer som kommer i mannens närhet i framtiden…
Ett dåligt beteende som inte behandlas – fortsätter i all oändlighet.
Speciellt om nu mannen som misshandlat säger att ”inget har hänt”…
Polisen menar i dagens artikel nedan – att syftet med kartläggningen var att ”skydda” kvinnorna?
Men det gör man väl precis lika bra om man nu kartlägger mannens beteende?!  
Om man nu vet ”var” mannen befinner sig, ”hur han beter sig” och ”vilka” områden han rör sig i…? Detta måste skydda kvinnan betydligt mer  – än att ”dokumentera” saker om henne?
Jag kan naturligtvis inte låta bli att undra vad som finns dokumenterat om mig då hos polisen?!
😉
”Jaha, men titta här, nu anmäler hon sitt ex för nättrakasserier igen…”
Står det då i ”dokumentationen” att det är MITT beteende som ifrågasätts? Att det är det jag som är den ”jobbiga” som hela tiden anmäler min ex man för att jag inte får lugn och ro i mitt liv?
Det allra värsta är att jag vet idag att det är vissa personer som anser detta…dvs att jag är ”den jobbiga” som hela tiden anmäler det mannen gör mig och barnen. Det man glömmer är att jag anmäler ju naturligtvis inte om inget händer! Tror verkligen vissa människor att jag ”vill” ägna min tid och energi åt att prata med polisen?
Jag kan lova att det enda jag kämpar för hela tiden det är att kunna få leva ett ”normalt” liv i lugn och ro. Jag kämpar för att ”komma” bort från mannens värld och alla hans försök att ”komma in i min värld”.
Och jag hade hellre lagt min energi på andra saker.
När jag genomgick min arbetsutredning pga whiplashskadan, sa psykologen som intervjuade mig:  ”jamen det där vet man ju – att det är en viss typ av kvinnor som råkar ut för misshandel…”
Jag visste inte att det var så? Eller rättare sagt – jag trodde felaktigt att det var ”en viss typ av kvinna som misshandlades”  innan jag själv 30 år gammal drabbades av misshandeln….
Innan detta var det för mig ”svaga kvinnor i socialt utsatta områden” som drabbades av misshandel.
Inte välutbildade, starka kvinnor som levde de i finare områden.
Utan det var först när polisen berättade för mig att de nästan varje helg var nere i Ljunghusen/Höllviken just för misshandel i nära relationer – det var där jag bodde och jag trodde till en början att jag var ensam om att bli misshandlad där nere. Men jag insåg att det fanns mycket som var dolt där nere under ytan….
Tror även att just i de ”finare” områdena blir det nog allra svårast för kvinnor som misshandlas  – om de nu skulle fundera på att våga anmäla – detta då hoten nog gärna blir: ”Anmäler du  mig och skiljer dig så får du inte en krona med dig…du får bo i en städskrubb på Rosengård i Malmö…”
Medan om man redan bor i en lägenhet på Rosengård så blir det ingen skillnad om man flyttar till egen lägenhet…
Som tur är – har jag växt upp på Nydala i Malmö i lägenhet – så för mig spelade det mindre roll om jag nu hamnade i en ”städskrubb” i Malmö – det viktigaste för mig var att jag mådde bra på insidan – och det kommer alltid vara det viktigaste för mig!
Det – och att barnen mår bra. Och de mår bra om de lever med vuxna som tar ansvar för sitt eget beteende och för sina handlingar.
Att göra sitt eget barn illa  – inte bara vid ett tillfälle utan tre – och sen säga att ”inget har hänt”  – är inte att vara en bra förebild enligt mig.
Och det är detta beteende som jag tycker polisen och socialen borde kartlägga. För detta beteende kommer säkerligen inte bara drabba mig och  mina barn – utan säkerligen även andra i framtiden.
 
Det är ju även därför som man väljer att orka genomgå 2,5 års jobbiga polisförhör och 2 st ”två dagars rättegångar” – det är just för att ingen annan kvinna eller barn ska behöva drabbas av detta beteende igen i framtiden….
Så våga anmäl och ifrågasätt ett dåligt beteende  – även om det är jobbigt stundtals att genomgå allt vad en anmälan nu innebär – men jag kan personligen säga att jag hade aldrig kunnat se mina barn i ögonen om jag inte hade anmält ett dåligt beteende….
Och glöm aldrig bort att det är inte ”en viss typ” kvinnor som misshandlas – utan detta finns överallt i samhället i alla sociala klasser och det spelar ingen roll vilken personlighet kvinnan har – det är mannens personlighet som spelar roll…
Ha en underbar dag!
Ta hand om er.
Kramar C.
________________________________________________________________
ARTIKEL KVP IDAG: 
Här intervjuar ”Studio Ett” en av kvinnorna i som finns med i registret. När hon ringer till polisen för att fråga om registret så nekar flera poliser att det finns. Hade hemligt register med utsatta kvinnor
FAKTA

Två andra kvinnor som registrerats

Kvinna 1. Flyttade 60 mil för att komma bort från sin sambo. I registret står det att hon träffade sin sambo på ett behandlingshem för nio år sedan och att hon är med i Jehovas vittnen.

Va, jag fattar absolut ingenting. för det första har vi inte träffats på ett behandlingshem och jag är inte döpt så jag är inget Jehovas vittne. Vem som har sagt det här kan jag inte svara på, säger hon i ”Studio Ett”. Hon menar att allt är påhitt. Det är förtal mot mig egentligen och jag blir väldigt upprörd. Det här tror man ju är på 1800-talet, fortsätter hon i programmet.

Kvinna 2. Var tidigare gift med en man som hon flera gånger anmält för misshandel. I registret ska det stå att hon gjort flera upprepade anmälningar sedan 2004, stor alkoholproblematik, att målsägande har två söner varav den ena är tvångsintagen på psyket. Fy fan rent ut sagt. Det här är sant, säger hon i ”Studio Ett”. Hon förstår dels inte varför hennes söners namn skrivs ut i registret. Jag blir bara ledsen, jag blir skitledsen. Vad fan har han med det att göra, det är helt horribelt, säger hon i ”Studio Ett”.

Misshandlade och hotade kvinnor har förts in i ett hemligt register hos Stockholmspolisen.

I registret som funnits i tio år finns över 2 000 kvinnor och där finns information om kvinnorna, deras barn, familjeförhållande och livssituation, avslöjar ”Studio Ett” i dag.

– Detta är helt sjukt, så vansinnigt kränkande, säger en av kvinnorna, som registrerats, till ”Studio Ett”.

Förra hösten skakades polisen av nyheten att över 4 000 romer registrerats i ett register. Nu kan ”Ekots” reportrar Bo-Göran Bodin och Alexander Gagliano avslöja att Stockholmspolisen fört ett hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor.

Diagnoser och egenskaper

Där har polisen noterat integritetskränkande uppgifter om kvinnorna, så som diagnoser, personliga egenskaper, privata intressen, religion och etnicitet. En av de kvinnor som registrerats anmälde sin dåvarande sambo för misshandel för tre år sedan och i registret står det att målsägande har borderline, är bipolär, har utsatts för pedofili i unga år och att hon träffade sin dåvarande sambo på Hultsfred.

– Det står ingenting om själva misshandeln eller något kring situationen, det här handlar bara om att jag har diagnoser. Det här är bara fucked up på alla sätt, säger kvinnan i en intervju i ”Studio Ett”.

Christian Agdur, polismästare i Södertörns distrikt, bekräftar att ett register finns. Han menar att syftet är att ha ett gott underlag och kunskap om kvinnornas situation för att kunna skydda dem bättre i framtiden.

Tillståndet gick ut 2010

Men experter menar det motsatta. Gun Heimer, professor vid Nationellt centrum för kvinnofrid, menar att man i stället borde kartlägga förövaren i stället får målsägande.

Christian Agdur säger till ”Ekots” reportrar att man har tillstånd för registret. Men det är felaktigt. Tillståndet gick ut 2010 och enligt ”Studio Ett” ger det endast polisen rätt att registrera gärningsmännen – inte målsägande.

– Det var den information jag fick inför intervjun. Jag bad om ett underlag och vad det var för register. Sedan visade det sig att tillståndet gått ut. Det får prövas eftersom vi har anmält detta och om det är så att vi har agerat felaktigt i upprättandet eller upprätthållandet ska det utredas av våra interninredare. Men vår uppfattning är att vi agerat enligt det tillstånd som finns men att det löpt ut i tid, säger Christian Agdur till Expressen.